Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Şakir Şencan, Meclis Üyeleri Ömer Vela ve Ergun Korkmaz, Batman Ticaret Borsası Başkanı Beşir Altunç ve Büyük Anadolu Otel Müdürü Muhittin Kılıç ile birlikte Türkiye Kömür İşletmelerine yerleştirilen depremzede aileleri ziyaret ederek, ihtiyaçlarını sorguladı.
Depremzede ailelerle sohbet eden Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver “Öncelikle geçmiş olsun ve ilçemize hoş geldiniz. Bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Kaymakam Bey önderliğinde bir organizasyon mutlaka yapılacaktır. Biz Ticaret Odası olarak balık vermekten ziyade balık tutmayı öğretmekten yanayız. Bunla birlikte önümüzdeki günlerde oda olarak battaniye yardımı da yapacağız” dedi.
Döver ve beraberinde ki heyetin ziyaret ettiği depremzede Kamil Zengin ise Van’da koyun ticareti yaptığını memleketinde ailesine ve akrabalarına ait 51 dairenin bulunduğunu belirterek “Deprem sonrasında bir tane bile kullanabileceğimiz ev kalmadı. Hepsi hasarlı, yinede canımıza zarar gelmedi ve burada da iyi karşılandık şükrediyoruz” dedi.
“DİDİM’DE 1000 DEPREMZEDE BARINACAK”
Ticaret Odasının ziyareti sırasında tesise inceleme için gelen Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise ilçeye yerleştirilen depremzede sayısının Türkiye Kömür İşletmelerine 400, Polis Akademisine 218, Demir Yolları Tesislerine 50 kişi olmak üzere toplamda 711’e ulaştığını belirterek “Daha gelecek kişilerimiz var. 300 kişi daha bekliyoruz. Toplamda 1000 kişi ağırlayacağız. Öncesinde 1315 olarak hedef belirlenmişti ancak bazı misafirhanelerde yemekhane yok o yüzden bazı odalar yemekhane olarak kullanılacak, ilçemizde istihdam edilecek kişi sayısı Başbakanlığa da 1000 olarak iletildi. Öğrencilerimiz okullara başladı. Ancak bazı özellik arz eden liselere devam eden öğrencilerimiz var onlarla ilgili yazışmalarda devam ediyor en kısa sürede onlar da eğitimlerine başlayacaklar. Yerleşen aileler içerisinde meslek tespit çalışmalarımız olacak bunlar kendi kaldıkları tesislerde ki ihtiyacı karşılayacak şekilde istihdam edildikten sonra listeler oda ve işletmelere gönderilecek. Depremzede ailelerimizle yakından ilgilenen kurumlara teşekkür ediyorum, önümüzdeki günlerde Aydın’da ki Sivil Toplum Örgütlerini de kapsayan bir toplantı yaparak eksiklikleri gidermeye çalışacağız” dedi.
“BATMAN TİCARET BORSASINDAN DEPREMZEDELERE ÇAY SÖZÜ..”
Kaymakam Ersin Emiroğlu, Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ile birlikte depremzedeleri ziyaret eden Batman Ticaret Borsası Başkanı Beşir Altunç’tan ise 2 kamyon çay sözü aldı.
Ziyaretin ardından Ticaret Odası tarafından getirilen kırtasiye malzemeleri ve Aydın’ın sem bolü haline gelen incir depremzede ailelere dağıtıldı.
TKİ tesislerinde Kaymakamlık çalışanlarının gelen malzemeleri büyük bir titizlikle ayırarak ailelere ulaştırdığı da gözlendi.