Toplantıda Ufuk Döver Hilmi Erbaş’ın iddialarını Sanayi ve Ticaret Bakanlığı belgeleri ile onaylarken, Hilmi Erbaş’ta Ufuk Döver’in ve bazı yönetim kurulu üyelerinin üyeliklerinin düştüğü iddiasını sürdürerek meclis toplantısının tüm kararlarını red ve şerh etti.
Didim Ticaret Odası Nisan Ayı meclis toplantısı Didim Ticaret Odası Meclis toplantısında gerçekleşti. Toplantıya Meclis üyeleri Bahattin Gökdemir ve Bülent Bektaş katılmadı.
Meclis üyesi Garip Gençay gündem dışı söz alarak imza sirkülerinde süresi olanlara yetki belgesi verilmeyerek oy kullanmalarına izin verilmediğini hatırlatarak Meclis Başkanı Ümit Soneren’e İmza sirküleri süresi dolan meclis üyelerinin üyeliğinin neden düşürülmediğini, ibra yetkisinin meclis başkanında olduğunu belirterek “Odamız şu anda lav durumda” dedi.
Soneren konunun tartışılmasının odaya kazanım getirmeyeceği yönünde görüş bildirdi.
Meclis Üyesi Tayyar Cengiz’de Ticaret Odasının Ali Babanın Çiftliği gibi yönetildiği ileri sürerek “Her seçilmiş üyenin meclis kararı doğrultusunda toplantılara katılması gerekiyor. Buraya seçilirken insanlara taahhüt verdik, insanlar kendileri temsil etmemiz için bizlere oy verdi” diyerek Meclisin daha ciddi çalışarak, kurumun daha iyi işletilmesi gerektiğini vurguladı.
Gündemin ilk maddesinde Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Mart ayı içerisinde oda bünyesinde yapılan ve odanın dahil olduğu çalışmaların yer aldığı ‘Faaliyet Raporunu’ meclis üyelerine okudu ve oylarına sundu. Madde Hilmi Erbaş’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
Madde oylamasında red oyu kullanan Hilmi Erbaş’ın tüm maddelere red oyu kullanacağını ve şerh edeceğini açıklayarak “Ufuk Beyin Başkanlığı hakkında dava açacağım. Bu dava da 2 ay içinde sonuçlanacak. 30 Martta odaya dilekçe sundum. Dilekçeme imzasız olarak verilen cevapta Yargıtay 11. Hukuk dairesinin kararının desteklediği söylenilen Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeliği sıfatının kendiliğinden düşeceğine dair hüküm bulunmamaktadır açıklaması ile iddiamın çürütüldüğü ileri sürülmüştür” diyerek Yargıtay’ın benzer bir durumla aldığı kararı emsal göstererek ‘Ufuk Döver’in Başkanlığının düştüğü’ yönündeki iddiasını yineleyerek yargıya başvuracağını belirtti.
Oda Başkanı Ufuk Döver’de Hilmi Erbaş’a verilen cevabın Başkanlık görüşü olduğunu ve Erbaş’ın iddialarının Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bilirkişisi tarafından inceleme altında olduğunu belirterek konuya ilişkin yorum yapılmamasını sıkıntıların yargıya iletilmesini istedi.
Ardından görüşülen gündem maddesinde Ufuk Döver, Görevden uzaklaştırılan personellerin yerine vekaleten Oda personeli Selin Çetinaslan’ın Ticaret Sicil Memuru, Aydın Ticaret Odası Sicil Memurluğundan emekli Nurcan Ünlü’nün de vekaleten Ticaret Sicil Memur Yardımcılığı, oda personeli Alper Kökşen’in vekaleten Genel Sekreter görevlerinde bulunması için talepte bulunduklarını, Bakanlığın Yönetim Kurulu Kararı yanı sıra meclis kararı almaları gerektiğini belirterek maddeyi meclis onayına sundu.
Madde oyçokluğu ile kabul edilirken, Meclis Üyesi Hilmi Erbaş 1 aydır vekaleten hizmet veren personelin yaptığı hizmetin daha önce meclis kararına sunulmadığı için geçersiz olduğunu öne sürdü.
Toplantıda Hesap Komisyon raporlarının inceleme altında olduğu için bir sonraki ay görüşülmesine karar verildi.
Toplantı sonunda meclis üyeleri tarafından odada yaşanan sıkıntının hoş olmadığı ve bir an önce çözülerek odanın asli görevine dönmesi gerektiği vurgulandı.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg