Geçtiğimiz günlerde Didim Ticaret Odasında 3 personelin görevinden uzaklaştırmasıyla ilgili başlayan tartışmalar son yapılan meclis toplantısından sonra yeni bir boyut kazanmıştı. Geçen hafta basına kapalı yapılan meclis toplantısında 3 personelin durumu mecliste görüşülmüş, toplantıda Odanın eski yönetim kurulu başkanı ve şu an da Meclis Üyesi olan Hilmi Erbaş ile Oda Başkanı Ufuk Döver arasında sözlü tartışmalar yaşanmıştı. Toplantının sonunda Meclis Üyesi Erbaş’ın yazılı olarak ta meclis sunduğu açıklamasında Oda Başkanı Ufuk Döver’in kendi şirketinde yürüttüğü yönetim kurulu üyeliğinin düştüğünü ileri sürerek, temsil yetkisi olmamasından dolayı Döver’in oda başkanlığı görevinden düştüğünü ve aldığı kararların geçersiz olduğunu iddia etmişti.
Konuyla ilgili ise Oda başkanı Döver’in cevap hakkına kullanmaksızın yapılan açıklama basın organlarıyla paylaşılmış ve kamuoyunda Ufuk Döver’in Oda Başkanlığından düşürüldüğü gibi bir imaj yaratılmaya çalışılmıştı.

“PERSONELİN İŞTEN ÇIKARILMASI ÖRTBAS EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Aradan geçen 2 günde konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Didim Ticaret Odası yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Döver görevlerinden uzaklaştırılan 3 personelin olayının örtbas edilmesi ve gündem değiştirilmesi amacıyla konunun gündeme getirildiğini söyleyerek “Geçtiğimiz günlerde, Yönetim Kurulumuzca, haklarında bir takım usulsüzlükler yaptıkları konusunda iddialar bulunan bir kısım personelimizle ilgili olarak, hukuki süreç başlatılmıştır. Tamamen hukuki bir vakıa olan bu olaydan ve hukukun işletilmesinden rahatsız olduğu tarafımızca değerlendirilen bir üyemiz, kendince bu olayı örtbas etmek ve gündem değiştirmek için, odamıza gerçekle ve hukukilikle ilgisi bulunmayan bir dilekçe sunmuş ve her nedense bu dilekçesini, henüz odamıza dahi ibraz etmeden önce basınımıza vermiş ve kamu oyunda Yönetim Kurulumuzca alınan (haklarında hukuki süreç başlatılan personelimizle ilgili alınan karar da dahil olmak üzere) daha önce alınan kararların geçersiz olduğu, Yönetim Kurulu Başkanımızın başkanlığının düştüğü şeklinde, bilgi kirliliği oluşturarak, gerçekle ilgisi bulunmayan bir imaj ve görüntü yaratmaya çalışmıştır. Oysa ki; bu üyemiz tarafından verilen ve basınımızda da yer alan bu dilekçede ileri sürülen iddiaların tamamı asılsız ve hukuki dayanaktan yoksun olup, konuyla ilgili olarak gerekli cevap kendisine yazılı olarak verilmiştir.”dedi.

“ODA BAŞKANLIĞIM SÜRÜYOR; ORTADA BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR”

Döver görevinin başında olduğunu ve aldığı tüm kararların geçerli olduğunu belirterek ortada bilgi kirliliği yaratıldığını belirtti ve sözlerini şöyle tamamladı; “Bu sebeple özellikle belirtmek isteriz ki; söz konusu dilekçede iddia edilenin aksine, Yönetim Kurulu Başkanımız Ufuk Döver’in, seçildiği tarihte seçilme yeterliliği bulunduğu gibi, bu tarihten sonra da seçilme yeterliliği kesintisiz olarak devam etmiş ve halen devam etmektedir. Hiçbir şekilde Ufuk Döver’in başkanlık sıfatının sona ermesi söz konusu olmadığı gibi, yönetim kurulumuzca (haklarında hukuki süreç başlatılan personelimizle ilgili alınan karar da dahil olmak üzere) daha önce alınan kararların tamamı geçerlidir. Kendi üyesi bulunduğu bir kuruma verdiği, gerçeklerle ilgisi bulunmayan ve hukuki olmaktan uzak bir dilekçeyi, henüz ilgili kurumuna dahi vermeden basına vererek, yayınlanmasını sağlayan ve bu şekilde bilgi kirliliği oluşturarak, gerçekle ilgisi bulunmayan bir imaj ve görüntü yaratmaya çalışan, odamızca başlatılan hukuki bir süreci baltalamak, örtbas etmek ve gündem değiştirmek isteyenlerin asıl amaçları halkımızca ve üyelerimizce de çok iyi değerlendirilecektir” ifadelerine yer verildi.

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!