Didim Ticaret Odası"nda yapılan toplantıya Kaymakam Katırcı"nın yanı sıra Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Aydın Tarım Reformu Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Çakmak, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, İl Genel Meclis Üyesi M.Cahit Kaya, İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe, İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Fatih Kökce, Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu,Siyasiler,Kamu Kurumu ve Kuruluş temsilcileri, Merkeze bağlı köy muhtarları ve üreticiler katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Didim Kaymakamı Ali Katırcı Sektör toplantılarının üçüncüsü ve sonuncusunu yaptıklarını kaydederken “Daha önce Emlak ve Turizm sektör toplantılarını gerçekleştirdik. Burada amacımız sektörde yaşanan sorunlarını ele almak, yazılı hale getirip, çözüm önerileri tartışmak ve ileri de ilçemizde bu tip toplantılar yapıldığında o dönemdeki kişilere bir döküm olması amacıyla düzenleniyor. Burada herkes görüş ve önerilerini aktarması hepimiz açısında verimli olacak. Hazırladıkları raporlar varsa bunları bize iletsinler ve biz de yapacağımız çalışmalarda bunlardan yararlanacağız” şeklinde konuştu.
Akyeniköy Belediye Başkanı Yusfuf Deveci de, yaşanılan sorunlarla ilgili olarak, “İlçemizde, beldemizde ve köyümüzde tarımsal anlamda belli sıkıntılar var. Bunlar; Domuzlara karşı tel örgülerin tamamlanmaması, Yağışlı havalarda yaşanan taşkınlar ve B.Menderes nehrinin Söke"den sonraki kısmında ıslah çalışmasının yapılmaması, Üreticiye verilen destekleme miktarlarının azlığı, Planlı tarımın yaygınlaşmaması, et ve süt fiyatlarındaki tutarsızlık, Otlak alanlarının azlığı, Hayvancılığa desteğin fazla olmaması” dedi.
Toplantıda konuşan turizmci Hikmet Atilla ise, Didim"de tarım ile turizmin bir arada gelişebileceğini örneklerle açıklarken, kurulacak kır sofraları ile turistlerin köylere çekilebileceğini dile getirdi.
Kaymakam Katırcı da, 2010 yılı Ekim ayında Çine Barajının su tutacağını Taşkınların önüne geçileceğini ve susuzluk sorununun ortadan kalkabileceğini söyleyerek, “Büyük Menderes nehrinin ıslahı için Söke"ye kadar çalışma yapıldı. DSİ yetkilileri burada da çalışma yapılacağını İl Koordinasyon kurulu toplantısında dile getirdi” diye konuştu.
Toplantıda ayrıca Balık çiftlikleri sorunu, sulama kanalı sorunu, içme suyu sorunları ve sit alanında kalan yerlerin sorunları ele alındı. Kaymakam Katırcı Söke ve Kuşadası için Kemer Barajı ile Didim ve çevresi içinde Beşparmak Barajının içme suyu barajı olarak kullanılacağını dile getirdi. -iha