Didim’de 9 günlük bayram tatili nedeniyle ilçedeki yerli turist sayısında artış olurken, hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ise gerek turizmcileri gerekse ilçe esnafını memnun etti. Ramazan nedeniyle yabancı turistlere kalan Altınkum, Üçüncü Koy ve Yeşilkent Plajları, tatilcilerin de gelmesiyle dolup taşarken, Hava sıcaklığının 36 deniz suyu sıcaklığının ise 24 derece olduğu Didim’de sahile koşan tatilciler, denize girip güneşlenmenin tadını çıkardı. 
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, 9 günlük tatilin turizm sektörüne olumlu yansıyacağına inandığını söylerken, 5 Yıldızlı otellerdeki doluluk oranının yüzde100’lere ulaştığını dile getirdi. 
“TATİLCİLER KONSERLERLE KEYİF YAPACAK.”
Öte yandan ise Didim’de bu yıl 17. düzenlenecek olan Barış Festivali dolayısıyla Didim’e tatile gelen yerli turistler ünlü şarkıcıları dinleme imkanına sahip olacak. 2 Eylül Cuma günü D-Marin Didim Marina’da Funda Arar konseri, 3 Eylül Cumartesi günü ise Altınkum Plajında Işın Karaca konseri düzenlenecek. Ayrıca Bayram etkinlikleri kapsamında Şarkıcı Arto’da 2 Eylül Cuma günü özel bir işletme de sahne alacak.