Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, özellikle sınır bölgesindeki gelişmeler ile orta doğuda yaşanan nüfus hareketleri ve göçlerin devam ettiğini, sahillerde yaşananların bir an önce dinmesini temenni ettiklerini ifade etti. Didim’in bir turizm bölgesi olduğunu belirten Atabay, “Bölge, Ege adalarına yakınlığı nedeniyle nüfus hareketi devam ediyor. Bir an önce ben bunun dinmesini bekliyorum. Turizm bilindiği gibi insanların bir yıl çalıştıktan sonra dinlenmek ve streslerini atmak için ailesi ile çıktıkları bir olgudur. Can güvenliği ve kargaşanın olduğu bir yerde ne kadar güzel olursa olsun turist gelmez ve hiç kimse de gitmek istemez. O yüzden bu bölgenin, bölgeye hükmedenler tarafından bir an evvel sakin bir proje veya bir politika ile sukuta kavuşmasını diliyorum. Önce bir insan olarak temenni ediyorum” diye konuştu.

KRİZ, ÖNEMLİ ÖLÇÜDE BÖLGE TURİZMİNİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Fuarların turizm üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirten Atabay, dünyada birçok fuarın yapıldığını söyledi. Dünyanın en büyük turizm fuarlarından bir olan EMİTT fuarına 17’ci kezdir katıldıklarını belirten Atabay, özellikle kriz dönemlerinde fuarların önemi daha çok öne çıktığını kaydetti. Kriz, önemli ölçüde bölge turizmini olumsuz etkileyeceğini belirten Atabay, “Rusya ile yaşanan kriz her alanda olduğu gibi turizmi de olumsuz etkiledi. Rusya çok önemli bir ülke Almanya’dan sonra özellikle Antalya bölgesinde ağırlıklı olarak en çok turistin geldiği bir ülkedir. Şu anda yaşanan kriz turizmi de önemli ölçüde olumsuz etkileyecek gibi gözüküyor. Ama turizm sektörü paydaşları ile dinamik bir sektör. Bende turizm kökenli bir siyasetçiyim. Türkiye de 78 milyon nüfusu bir şekilde harekete geçirmeye çalışıyoruz. Fuarlar bölgelerin tanıtımı açısından çok önemlidir” diye konuştu.
Didim gerek doğasıyla gerek iklim ve tarihi ile zengin bir bölge olduğunu kaydeden Atabay. ilçe merkezinde Apolion çevresinde Milet ve Pirenne tarihi ören yerlerin olduğunu, özellikle denizi, kumu, güneşi ve ideal iklimiyle önemli bir turizm bölgesi olduğunu ifade etti.