Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan ikinci Leonardo Da Vinci projesinin de uygun görüldüğü bildirildi. Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı öğrencilerin aynı zamanda Avrupa"da Didim"i tanıtacaklarına inandığını söyledi.
ADÜ Didim MYO tarafından yapılan açıklamada ilki 2006 yılında sunulan ve 2007 yılında uygulaması gerçekleştirilen Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesinin ikincisi için 2008 yılındaki teklif çağrısına başvuruda bulunulduğu ve proje Ulusal Ajans Uzmanları tarafından değerlendirilerek uygun görüldüğü bildirildi.
Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan, Didim Belediyesi, Didim Ticaret Odası, Didim Turizm İşletmecileri Derneği ve Bodrum Magic Life Turizm Hizmetleri"nin proje ortağı olduğu “Mezuniyet Sonrası İstihdam Edilebilirliğin AB Ülkesindeki Deneyim Aracılığıyla Kuvvetlendirilmesi” projesinin uygulaması ise 2008 yılı yaz döneminde yapılacağı öğrenildi. Ulusal Ajansa değerlendirmeye gönderilen ve 1704'ü uygunluk ölçütlerini karşılayarak ileri değerlendirmeye alınmış olan projeler arasından Değerlendirme Komitesi tarafından desteklenmeye değer bulunan 259 proje içinde Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu"nun 16 yararlanıcı ve 12 haftalık olarak planlanan Mezuniyet Sonrası İstihdam Edilebilirliği Geliştirme projesi de yer aldığı bildirildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı “Proje kapsamında üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan yararlanıcıların dünya turizm pazarında önemli bir paya sahip olan ve TUİ bünyesinde yer alan kurumsal kimliği oluşmuş Magic Life Oteller zincirinin hizmet felsefesiyle tanıştırarak,mezunların ve genç işçilerin mesleki bilgi-becerilerini geliştirmek,böylelikle istihdam edilebilirliklerini sağlamanın yanında ,genç işçi ve yeni mezunların çalışmakta oldukları veya mezun oldukları bölüm çerçevesinde Avrupa Birliği üyesi olan Yunanistan "daki farklı uygulamaları gözlemleyerek, öğrendiklerini işe başladıkları yeni işletmelerde yaygınlaştırmaları ve sektörde çalışan genç işçi ve okuldan yeni mezun olmuş 16 gencin de proje kapsamında eşleştirilmeleri hedeflenmektedir” ifadelerine yer verdi.
Bu eşleştirme sonucu 16 genç Magic Life Kos"ta 12 hafta süresince çeşitli departmanlarda staj yapacağı, proje bütçesinin 40 bin 60 Euro olarak onaylandığı bildirildi.