Didim Ziraat Odası toplantı salonunda Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir başkanlığında gerçekleşen toplantıya Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve meclis üyeleri katıldı.
Toplantıda Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile yapılan görüşme hakkında bilgiler veren Başkan Ahmet Çetin, “Aydın Ziraat Odaları adına Koçarlı Ziraat Odası Başkanımız Rıza Arslan, Bakanımıza sorunları dile getirdi. Bakanımıza ÇKS"lerin Ziraat Odalarınca verilmesini ve primlerin odalarca verilmesi konusunda bakanımıza bilgiler aktardık. Ayrıca Çine Barajı sorunu da dile getirildi. Bakanız Mehdi Eker Çine Barajının 2010 Ekim ayında barajın su tutacağını dile getirdi. Bakanımız ayrıca Mısır Primlerinin Haziran ayını 15"inde yatırılacağını bildirdi” dedi.
Toplantıda konuşan Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir, “Bundan sonra çiftçi belgesi olmayan hiçbir üretici desteklemelerden faydalanamayacak. Danıştay 10. Dairesinin batığı dava neticesinde bu karar alındı. Çiftçilerimizin bu konuda hassas davranmalarını istiyoruz” diye konuştu.
Hububat hasadına başlandığını anımsatan Gökdemir, “Hububat hasadı yapan üreticilerimizin Biçer-Döver ile ilgili yaşadıkları sorunlarını İlçe Tarım Müdürlüğümüzde görevli Ramazan Boztürk Bey"e ulaşarak sorunlarını dile getirebilirler” ifadelerini kullandı.
Toplantıda meclis üyeleri tarafından alınan kararlar neticesinde “Bu hasat döneminde Pırpır samanın römork fiyatı 60 TL olarak belirlendi. Ayrıca Pamukta Çapa mevsimi olması sebebiyle İşçiye verilecek olan günlük yevmiyenin net 20 TL olması kararlaştırıldı.