Gündemin ilk maddesinde Başkan Kamacı"nın Berlin Fuarına katılmasıyla ilgili olarak meclis kararı oy birliğiyle alındı. Fuarla ilgili konuşan Başkan Kamacı, “Kaymakamımız, Belediyemiz, DİTAB ve Ticaret Odamızdan yetkililerle tanıtım için fuarda yer alacağız ve ilçemizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağız” dedi.
2010 yılı için zabıta ve itfaiye memurlarının aylık maktu fazla çalışma ücretlerini görüşen meclis üyeleri, ödenecek miktarın brüt 173 TL ve net 146 lira olması konusunda oy birliğiyle karar aldı.
Özel mülkiyette kalan anıt ağacının bulunduğu parsellerle ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 16 Şubat 2010 sayılı talebini, belediye meclis üyeleri taarfından görüşüldü.
Konuyla ilgili konuşan İmar Komisyonu Başkanı Osman Ayyıldız, “Eski adliyenin arkasında kalan bu ağaç Aydın Anıtlar Kurulunca koruma altına alınmış. Bu ağacın bulunduğu yerin sahipleri burada bir çalışma yapılamadığından bize yer talebinde bulunmuşlar. Bizde bu konuda bu yerlerini kamulaştırma yapıp başka yerden yer istiyorlar” dedi.
Yapılan değerlendirmelerin ardından gündem maddesiyle ilgili olarak hazırlanan İmar Komisyonunun çalışma yapmasına oy birliğiyle karar verildi.
AYDEM Elektrik Dağıtım AŞ"nin trafo yerleri ile ilgili talebini görüşen belediye meclis üyeleri, AYDEM"in park alanları içerisine kurmak istediği trafolar konusu uzun süre tartıştı.
Gündem maddesiyle ilgili olarak meclis üyelerine bilgi veren AYDEM Aydın Baştopagrafı Ahmet Erdoğan, “Daha önce meclis kararıyla Didim"de 56 tane trafo kurulması için karar alındı. Bu trafolardan geriye kurulmadık 13 trafo kaldı. Diğerlerini yaptık. Bundan 20 gün önce sistemimiz çöktü ve sık sık kesintiler oluyor.Yine Didim"deki yapılaşmadan dolayı trafolar yetersiz kalıyor. 40 tane daha trafo yapmamız lazım. Bu konuda meclisin alacağı karar önemli. Trafoları yerin altına da almamız maliyet açısından çok yüksek. Bizde bu anlamda meclisin alacağı karar göre çalışmaları başlatacağız. Trafoların tüm maliyetleri devlet tarafından karşılanacak” diye konuştu.
Trafoların nerelere kurulacağına yönelik tartışmaların yaşandığı görüşmelerin ardından yerlerin tespit edilmesi ve projenin daha sonra onaylanması konusunda meclis oy birliğiyle karar aldı. -iha