Düzenlenen toplantıda Engelliler Çalışma Grubu adına söz alan grup başkanı Bedri Altıntaş 2006 yılında Didim ve Yöresi Engelliler Derneği olarak başlattıkları çalışmalarının giderek arttığını belirterek "Kısa vadede çevremizde yaşayan ve sosyal hayatın dışında yaşam mücadelesi veren engelli insanlarımızın bir dernek çatısı altında toplanarak sıkıntılarının azaltılması ve yaşama üretken olarak katılımının sağlanmasına katkıda bulunmak istiyoruz.
Bu kapsamda birçok bedensel engelli insanımıza tekerlekli sandalye sağladık. Engelli insanlarımızın yasal haklarından haberdar edilmesi, yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve günlük yaşamda ki çevresel engellerin ortadan kaldırılması ve engelli bireylerin başkalarının yardımına muhtaç olmadan yaşayabilecekleri olanakları yaratmak öncelikli hedeflerimizdendir. Gelecekte Didim'de ülkemizin her yerinden engelli vatandaşlarımızın yararlanabileceği bir engelli köyü projelendirilmektedir."dedi.
Toplantıda Çocuklar Çalışma Grubu adına söz alan Başkan yardımcısı Neriman Akaya çocukların toplum yaşamında korunmasının önemine değinerek“Çeşitli sebeplerden dolayı yaşanan, aile içi huzursuzluklar, en çok çocukları etkilemektedir. Bu sebepten, yarınlarımız çocuklarımızın psikolojik olarak sorunlu yetişmelerini önlemek için Çocuklar Ağlamasın" derneği olarak "psikolojik ve hukuki danışmanlık oluşturduk, yeni yıl ile birlikte ücretsiz hizmet vermeye başlayacağız. Yaklaşan kurban bayramı nedeni ile çocuklarımıza bir günlük et yardımı değil, tüm kış aylarında giyebilecekleri kışlık yardımı yapmalıyız” ifadelerini kullandı.