23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Didim’e gelen yabancı ülke çocuklarını Didim Kaymakamı Ali Katırcı’yı makamında ziyaret etti.
Didim’de eğitim öğretim yapan Valiler İlköğretim Okulu Rusya’dan gelen 6 kişilik öğrenci heyetini, Atatürk İlköğretim Okulu, Kazakistan’dan gelen 16 kişilik öğrenci heyetini ve Akbük Nurullah Kocabıyık İlköğretim Okulu’nun 16 kişilik öğrenci heyetini ağırlarken 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak üzere ilçeye gelen 38 öğrenci ve 8 öğretmenden oluşan öğretmen ve öğrenciler grubu Didim Kaymakamı Ali Katırcı’yı ziyaret etti.
Ziyarete Didim İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Çoban başkanlık ederken okul idarecileri ve öğrenciler ise ziyaretlerde hazır bulundu. Heyet şekliden yapılan ziyaretlerde konuşan Didim Kaymakamı Ali Katırcı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla her yıl öğrenci ağırladıklarını ve en güzel şekilde misafirperverlik etmeye çalıştıklarını söylerken “Ulu Önder Atatürk’ün dünya çocuklarını armağan ettiği bu bayramda bizde değişik ülkelerden öğrencileri ağırlamaktan mutluyuz. Kendilerine hoş geldiniz demek istiyorum. Bu ziyaretler öğrenciler ve şehirler arasında dostluk köprüleri de oluşturacak. Bu anlamda kendilerine yaptıkları ziyaretler içinde teşekkür ediyorum.”dedi.
Ziyaretlerde Kırgızistan’dan gelen heyet, Kaymakam Katırcı’ya Kırgızistan’ın milli simgesi yünden yapılmış şapka ile çeşitli hediyeler verdi. Diğer konuklarla tek tek ilgilenen Kaymakam Katırcı heyetleri tek tek sohbet ederken, yabancı ülke ziyaretçiler ise Kaymakam’a çeşitli hediyeler verdi. Ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.