23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak üzere Didim’e gelen 3’ü öğretmen 11’i öğrenci 14 kişilik Kazakistan Temurtai Güzel Dans Grubu resmi ziyaretler kapsamında Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nu makamında ziyaret etti. Kazak heyetine İlçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Mahir Özgür Damar İlköğretim Okul Müdürü Yaşar Yıldırım, Müdür Başyardımcısı İbrahim Ata ve okul öğrencileri eşlik etti. Ziyarette Kazakistan heyeti adına Grup Öğretmeni Nugumarova Ayimgül Kaymakam Emiroğlu’na bronzdan yapılmış bir kazak askeri hediye etti.
Ziyarette konuşan Kaymakam Ersin Emiroğlu Kazak konukları ağırlamaktan memnun olduklarını söylerken “Bu bayram zaten çocukların bayramı; Ulu Önder Atatürk bu bayramı sadece Türk çocukları için değil Dünya çocukların armağan etmiş ve bu sayede dünya çocukları bir araya geliyorlar. Kaynaşıyorlar. Konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız” dedi.
Kazakistan heyeti adına Grup Öğretmeni Nugumarova Ayimgül ise Didim’de olmaktan memnun olduklarını söyledi. Ziyaretin sonunda Kaymakam Emiroğlu öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg