Aile Haftası dolayısıyla Didim İlçe Müftülüğünün organize ettiği ve Aydın İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu öncülüğünden Ailede Sevgi ve Samimiyet” konulu konferans düzenlendi.

Dün akşam saat 19:00’da Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde gerçekleşen seminere Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat, Aydın Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu İl Koordinatörü Salih Aybey, İlçe Müftülüğü personeli ile Didimliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı akabinde konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Berat Camii öğrencileri ilahiler okudu.

Ardından konferansa geçilirken Aydın AİRB İl Koordinatörü Salih Aybey tarafından Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tanıtım sunumu yapıldı. Ailenin insanlık tarihinin en eski müessesi olduğunu belirten Aybey “Aile iki farklı beni biz yapandır. Ben dilini biz diline çevirmeliyiz. Eşler eşittir ama birbirlerinin yerini tutmazlar. Ben dilini bize çevirirsek sevgi saygı ve mutluluk yaratabiliriz” dedi.
Boşanmaların en yüksek olduğu bölgenin Ege bölgesi olduğunu belirten Aybey, “Ailenin kurulmasından başlayıp sağlıklı bir şekilde devam ettirilmesine ve sorunlar gündeme geldiğinde ailenin dini ve manevi yönden desteklenmesine kadar uzanan bir perdede çalışıyoruz. Ayrıca bürolar, aileye dair meselenin çözümünde rol almayı amaç edinmiş toplumsal hizmet birimi olup kadın, erkek, genç ve yaşlı fark etmeksizin bütün vatandaşlarımıza özellikle aile ile ilgili dini içerikli soru ve sorunların çözümünde dini danışmanlık ve rehberlik yapmaktadır” dedi.

didim-ilce-muftusu2.jpg

didim-ilce-muftusu1.jpg