Kaymakamlık makamında düzenlenen protokol törenine Didim Kaymakamı Ali Katırcı, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu katıldı. 
     Kaymakam Katırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Didim MOBESE sisteminde 30 hareketli kameranın olacağını, ilçenin Akbük ve Mavişehir üzerindeki giriş çıkış noktalarına da kamera kurulacağını söyledi. 
     Kaymakam Katırcı, ilçenin 30 ayrı hassas öneme sahip kavşak ve noktalarında yer alacak hareketli kameralardan gelecek görüntülerin toplama ve izleme merkezine aktarılacağını belirterek, ''Toplama ve izleme merkezi, İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yer alan MOBESE Merkezi olacak. İlçemizin gelecekte ihtiyaç duyacağı kamera sayısındaki artış, görüntülerin kalitesi ile ekonomik şartlar ve verimlilik göz önünde bulundurarak görüntülerin toplama ve izleme merkezine aktarılması işleminde fiber optik kablolar kullanılıyor'' dedi. 
     Didim Kent Güvenlik Yönetim Sistemi projesinin kentin güvenliğine hitap eden önemli bir proje olduğunu ifade eden Kaymakam Katırcı, ''Proje, 75 günlük süre sonunda tamamlanmış olacak ve Eylül ayı gibi sistem çalışmaya başlayacak. Böylece cadde ve kavşaklarda yer alan 360 derece döner hareketli kameralarımız sayesinde ilçemiz daha güvenli bir ilçe konumuna gelecek'' diye konuştu. 
     
     -30 KİLOMETRELİK KABLO- 
     
     Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak ise 20 kilometresi Didim Ticaret Odası, 10 kilometresi çeşitli sivil toplum örgütlerinden olmak üzere toplamda 30 kilometrelik fiber optik kablo alımı yapıldığını hatırlatarak, bu kabloların yerleştirilmesiyle Didim'de bir omurganın oluşturulduğunu kaydetti. 
     Çaylak, şunları söyledi: 
     ''Şehrin omurgasını kuruyoruz. Fiber optik kabloların ilçe geneline yerleştirilmesiyle gelecekte yüzlerce kameranın bağlanabileceği bir omurgaya sahibiz. Şehrin gelişmesine göre kameraların sayısı artabilir. Döşediğimiz fiber optik kablo sistemi sayesinde yüzlerce kamerayı bağlayabilme kapasitesine sahibiz.'' 
     Projeyi ortak bir proje olarak gördüklerini ifade eden Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu da projenin ilçenin güvenliliği açısından önem arz ettiğini dile getirerek, ''Şu anda sistemin altıda birini kullanıyoruz. Döşediğimiz bu sistem sayesinde gelecekte duyabileceği her türlü ihtiyacı da karşılamış olacağız. Geçtiğimiz aylarda güzergahlarımıza kangal boru adı verilen boş borulardan döşedik. Fiber optik kabloları da bu boş boruların içerisinden geçiriyoruz. Önümüzdeki süreçteki ihtiyaçlarımızı da bu kangal borular sayesinde karşılayabiliriz. MOBESE sistemi içinde belediye olarak her türlü destek ve katkıyı vermeye hazırız. Önemli olan ilçeye olan yatırım'' dedi. 
     Konuşmaların ardından Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Didim Belediye Başkanlığı arasında 9 Şubat 2010 tarihinde Didim Kaymakamı Ali Katırcı tarafından onaylanarak yürürlüğe giren MOBESE protokolüne ek olarak belirtilen iş ve işlemlerin yapılması kararı imza altına alındı.