Didim Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel El Sanatları Kursuna katılan kursiyerler, açtıkları kermesle eserlerini satışa sundur. 1-2-3 Mart 2012 tarihlerinde Didim Belediye Düğün Salonunda açık kalacak olan kermesin açılışına Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Alper Köseoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tuncay Akgün, Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, Belediye Meclis Üyeleri ile kursiyler ve Didimliler katıldı. Açılış sonrası İlçe Protokolü açılan stantları tek tek gezerek incelemelerde bulundu.
Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu bu tür kermesler ve kurslar sayesinde kadınların istihdam içerisinde olmasının sevindirici olduğunu söylerken, bu tür etkinliklerin ilçenin sosyal yaşantısının gelişmesine de katkı sağladığını söyledi. Kaymakam Emiroğlu ayrıca kursiyer bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de kutladı.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise, geleneksel kermesin 8. sinin açıldığını belirterek, “Kadınlarımızın emek vererek ürettikleri bu ürünler bizler açısında çok önemli; bizler emeğe en yüce değer kabul eden bir anlayıştan geliyoruz. Bu anlamdan açılan bu kermes ilçemizdeki bayanların neler yapabileceğinin de bir göstergesi, kendilerini kutluyorum ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
3 gün açık kalacak olan kermeste el iş takım tasarımlar, çocuk giysileri, ahşap boyama çalışmaları ile ev yemekleri satışa sunulurken; etkinlik kapsamında bazı okulların okul aile birlikleri de gözleme satışı yaptı.