Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pektaşoğlu 2011 yılında oda tarafından yapılan çalışmalara değindi. Odanın günlük işleyiş düzeninin sürdüğünü, denetimlerin yapıldığını ve dile getirilen sorunların Yönetim Kurulu toplantısında ele alındığını belirtti. Her yıl olduğu gibi oda tarafından 40 öğrenciye burs yardımının bu yılda yapıldığını belirten Pektaşoğlu, “Ramazan ayından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımlarımız oldu. İlçemizdeki okullara katkımız sürüyor. Üyelerimizden ya da yakınlarından kaza geçiren ya da ölüm halinde yardıma ihtiyacı olanlara destek olmaya devam ediyoruz” dedi.
Didim’in turizm kenti olması nedeniyle yurt içi ve yurt dışında yapılacak olan Turizm fuarlarına odanın katılım sağladığını da belirten Başkan Pektaşoğlu “Fuarlar çerçevesinde biz oda olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. Bu anlamda fuarlara katılarak tanıtım çalışmalarına destek olmaya gayret ediyoruz. Bu desteğimiz her koşulda devam edecek.”dedi.
“SGK İNŞAATI 2012’DE BAŞLAYACAK”
İlçemiz Didim’de yapılması planlanan Sosyal Güvenlik Kurumu binasının inşaatının 2012 yılında başlayacağını müjdeleyen Başkan Pektaşoğlu “Bina yapımı 2012 yatırım programına alındı. Yer tahsisi yapılmış ve projesi çizilmişti. 1,5 dönüm üzerindeki alan 500 m2’lik tek katlı bina yapılacak. İhalesinin bu yıl yapılarak inşaatına başlanacağını öğrendik. Biz de oda olarak her türlü desteğe vermeye hazırız. Bu binanın da kısa sürede tamamlanıp, hizmete açılacağını umuyorum” diye konuştu.
ESNAFA KALİTE STANDARTI
Oda olarak AB standartları çerçevesinde ISO 9001 kalite belgesini almaya hak kazandıklarını belirten Başkan Pektaşoğlu, “Kalite eğitimleri çerçevesinde ilk olarak oda personeli ile yönetim kurulu üyelerine eğitimler verilecek. Daha sonra üyelerimize uzmanlar tarafından eğitimler verilecek. Bu konunun duyulmasıyla birlikte gelen talepler var. Mesleğe göre talepler alıp programlar hazırlayacağız. 2012 yılında bu eğitimler başlayacak. Tüm meslek sahipleri kurslara katılacak. Esnafımıza kaliteyi getirme anlamında güzel bir çalışma olacağına inanıyorum” dedi.
ESNAFA EV MÜJDESİ
Başkan Pektaşoğlu, evi olmayan oda üyelerine de müjde vererek, “Esnaf odası olarak kuracağımız Esnaf Yapı Kooperatifi ile oda üyelerini ev sahibi yapacağız. Bu konuyla ilgili yer çalışmalarımız sürüyor. Birkaç yer tespit ettik ama çalışmalarımız sürüyor. İlk etapta 150 ila 200 arasında bir ev yapmayı planlıyoruz. Evler 2+1 ve 3+1 ayrı mutfaklı olacak. Ayrıca bu kooperatifin içerisinde sosyal alanlar, çocuk parkları ve yeşil alanlarda olacak. Ödeme anlamında da bankalarla görüşmelerimiz oldu. İsteyenler için bankalardan ödeyeceği miktarın yüzde 75 dolayında katkı olacak. Ödemeleri de üyeler kendisi belirleyecek. Talep geldiği takdirde konut yapımı sürecek. Odamızın bu çalışmada herhangi bir pay alması söz konusu olmayacak amacımız evi olmayan üyelerimize ev sahibi yapmak olacak. Bu çalışmayı da 2012 yılında başlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.