Didim eski Kaymakamı Ali Katırcı, 2010 yılında Didim’deki 3. Koyda su sporları parkuru alanı ile ilgili yargıya taşınan bir konudan ceza aldı. 2010 yılında 3. Koy su sporları parkur alanında Mal Müdürlüğü’nden kiralanan yerle ilgili Kaymakamlık Başkanlığında toplanan İlçe Sportif Kurulu farklı bir karar verdi. Verilen karar neticesinde, 2010 yılında su sporları parkur alanında Mal Müdürlüğünden kiralama usulü ile su sporları işletmeciliği yapan Haydar Çaylak’a ait alan, Kaymakam Ali Katırcı’nın başkanlık ettiği kurul tarafından başka şahıslara verilmek istendi. Bu süreç içerisinde işletmeci Haydar Çaylak, hakkının gasp edildiğini öne sürerek yürütmeyi durdurma davası açtı. Çaylak, açtığı davayı 2011 Mayıs ayında kazanarak, parkurun hakkı olduğunu kanıtladı.

Olay üzerine, savcılık istemi ile açılan kamu davasında Kaymakam Ali Katırcı; su sporları için ayrılan parkurun Haydar Çaylak’a kiralandığı süre içerisinde, başkalarına fayda sağlamak amacıyla ikinci bir parkur alanı oluşturduğu ve esas hak sahibi Çaylak’ı mağdur ettiği gerekçesi ile ‘görevi kötüye kullanmaktan’ 5 ay hapis cezası verdi.

Eski Kaymakam Katırcı için temyiz yolunun açık olduğu öğrenildi. Kaymakam Katırcı, 2011 yılında Didim Kaymakamlığından Samsun Bafra Kaymakamlığına atandı.