Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Çoşkun 2011 yılının son çeyreğinde Didim’deki gayrimenkul satışların arttığını söyledi. Coşkun, ülkede yaşanan istikrar ve güvenin inşaat sektörüne olumlu etkiler yaptığını belirterek, “Satışlarımız son çeyrekte güzel oldu. Yatırımcıların gayrimenkule ilgisi arttı. Piyasadaki canlılık arsa ve ev fiyatlarını da arttırdı. Bölgemizin cazibe merkezi olması, turizm alanındaki yeni yatırımların kamuoyunda dile getirilmesiyle yatırımcı için İlçemiz bir cazibe merkezi olmaya başladı. Geçen ay Tapu Kadastro Müdürlüğünün yaptığı istatistiklere dayanarak İlçemiz gayrimenkul listesinde ikinci sırada yer aldı. Bu da Didim’in popüler bir yer olmaya başladığının göstergesidir” dedi.
“GURBETÇİLERDEN TALEP ÇOK.”
Coşkun, yurtdışında yaşayan vatandaşların da Didim’de ev, işyeri ve arsa anlamında taleplerinin olduğunu değinerek, “Bölgemiz prim yapmaya ve değer kazanmaya devam ediyor. Bu anlamda yurt dışındaki vatandaşlarımızdan talep var. Geçen yıllarda yaşadığımız sıkıntılar bu yıl sona ermeye başladı. Kalite geldiği takdirde bu sorunlar daha da azalacak. Yatırım yapmak isteyenlere de bölgemize davet ediyoruz” diye konuştu.
“İNGİLTERE KONSOLOSU İLE TOPLANTI..”
Yabancılara yönelik satışların eskiye oranla çok düştüğünü belirten Coşkun, şunları söyledi: “Geçmişteki gibi yabancılara satışlar olmuyor. Geçmişte yaşanan olumsuzluklar bunun nedenleri arasında. Bizler Sahil kesiminde yer alan Emlak Müşaviri Derneklerinin temsilcileri bir araya gelerek İngiltere Konsolosu ile bir toplantı yapmayı planlıyoruz. Bu toplantıda sıkıntıların neler olduğunu bilmek ve satışların yeniden arttırabilmesi noktasında nelerin yapılacağını ele almak istiyoruz. Bunu önümüzdeki ünlerde broşürlerle duyuracağız” Yabancıların geçmişte tapu almada yaşadıkları sorunları da bildiklerini belirten Coşkun, Derneğin bu anlamda hukuki ve teknik anlamda yardımcı olmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.