Başkan Atabay Büyükşehir Yasası kapsamında nüfusu 50.000’in üzerinde olan yerleşim merkezleri için İç İşleri Bakanlığınca zorunlu kılınan 5 yıllık stratejik planlama hazırlığında olduklarını ifade etti. Başkan Atabay “Bu planlamayı önümüzdeki 5 yıl için yapıyoruz. Yasa gereği ilk 2 yıl için vaad edilen planlamaları değiştiremez ve revize edemezsiniz, 3. Yıl ise revizyon olabilir. Hedefinizi süresinde yerine getirmek ve planlamalarınızın, yatırımlarınızın karşılığını bütçenizde oluşturmak zorundasınız. Büyükşehir Yasasının ne demek olduğunu yavaş yavaş anlıyoruz. Bunun için koordinasyonu sağlamak adına Büyükşehir Belediyesi’nin de anlaştığı profesyonel bir firmadan destek alıyoruz” dedi.

MANASTIR’A YOL YAPIM ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
Başkan Atabay, Parlementerler Sitesi arkasından Manastır Koy’a uzanan ve İmar Paftasında yıol olarak görünen yol güzergahında çalışmalar başlandığını kaydederek “İmar paftasında yer alan yolu açıyoruz. Burada belediyemizce yoldaki kot farkını kapatmak amacıyla molozlar yığılarak dolgu yapılıyor. Böylelikle ilçemizde sorun haline gelen molozlara da geçici olarak yer bulunmuş oldu” dedi.

3. KOY HASSAS BİR KONU

3. Koy ile ilgili geçtiğimiz hafta içerisinde Didim Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında 3. Koyun İmar Planlarının İptali ile maddenin meclis gündemine alınmamasının eleştirildiği hatırlatan Başkan Atabay “3. Koy ile ilgili açılmış bir dava var. Gündem oluşturunca ek gündem eklemek plansızlık oluyor. 3. Koyun durumu çok önemli bir konu, meclise girseydi meclis üyeleri hazzır değildi, yeterli bilgilendirme olmadan, çalışması yapılmadan mecliste görüşülecekti. Ben bunun çalışarak komisyonlarca yapılacak incelemenin ardından sağlıklı şekilde meclise gelmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bence alanlar boş bırakılmayarak bütünsel planlanmalı aksi halde yetki sıkıntısı doğuyor” dedi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

20140705aw135934_02.jpg