Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlık ederken, toplantıya mazeretli olarak DSP Meclis Üyesi Celalettin Erol katılmadı.

Gündem öncesinde AK Parti Grubunun verdiği 4 yazılı önerge okundu. AK Parti grubu tarafından verilen önergede Didim’deki Emniyeti Güçlendirme Derneği’ne gelir amaçlı otopark verilmesi, Didim-Akbük yolu üzerindeki yol görüşünü engelleyen ağaçların durumu, Akbük yoluna yapılan Kipa kavşağı olarak ta bilinen kavşakta ışıklandırma çalışmalarının ne zaman yapılacağı ve Didim Belediyesine ait otopark, çay bahçesi ve WC’lerin kimler tarafından işletildiğine yönelik sorular sorulurken sorulara yazılı olarak cevap verileceği bildirildi.

Ardından 2 ek maddenin gündem kabul edilmesi oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi. Ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesinde 2014 Temmuz ayı toplantısında görüşülmek üzere ertelenen “6360 sayılı Yasa kapsamında, Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesine devredilen (Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü’ne ait bütçelerde yer alan kalan ödeneklerin ihtiyaç dahilinde ilgili diğer Müdürlük bütçelerine aktarılması” konusunun Belediye Plan ve Bütçe Komisyon Raporu doğrultusunda görüşüldü. Raporla ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hatice Gençay meclise bilgi verdi. Gençay meclise yaptığı açıklamada Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü’ne ait bütçelerde yer alan kalan 9 Milyon 279 bin 981 TL’nin Yazı İşleri, Yapı işleri, Temizlik işleri Müdürlüklerine aktarıldığını söyledi. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7. maddesinde; Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sorumlulukları tanımında yer alan hizmetlerin Belediye Başkanlığımız tarafından yürütülmesi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı Makamı ile İlçe Belediye Başkanlığı makamları arasında bu yönde protokol imzalamak üzere Belediye Başkanlığı Makamına 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 38/g bendi gereğince yetki verilmesi konusunun görüşüldü. Maddeyle ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı A. Deniz Atabay 12 metre üzerindeki yollar ile 4 bin M2 üzerindeki parkların Büyükşehir Belediyesine geçtiğini belirtirken “Aydın B.Ş.B’nin 17 ilçesi var fakat Didim ile Kuşadası bu anlamda turizm ilçeleri olması noktasında ayrı bir önemi var. Bu noktada Büyükşehir Belediyesinde daire başkanlıkları yeni kuruluyor. Bu noktada B.Ş.B meclisi Başkan’a yetki verdi. Bizde verilecek yetki ile protokol yapacağız.” dedi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

“BELEDİYEYE YENİ ARAÇLAR ALINACAK”

Gündemin üçüncü maddesinde ise Fen İşleri Müdürlüğü’nün 27.06.2014 tarih ve 1063 sayılı “Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 3 adet çift kabin pikap, 2 adet tek kabin pikap, 6 adet kombi tipi araç ve 3 adet traktör’ün satın alınması için İller Bankası’ndan borçlanma-kredi kullanılması için Belediye Başkanımız Sayın A. Deniz ATABAY’a yetki verilmesi” konusu görüşüldü. Araçlarla ilgili 900 Bin TL’lik bir krediye ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Atabay mevcut işlerde kiralık araçlarla yürütüldüğünü ve kiralama maliyetlerinin yüksekliğinden şikayetçi olurken “bu araçlarla ilgili kredi ödendiğinde araçlar belediyemize kalacak.” dedi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde 2014 Temmuz ayı toplantısında görüşülmek üzere ertelenen “Didim Kaymakamlığı İlçe Mal Müdürlüğü’nün 14.04.2014/1311 sayılı (Plan İptali)” konulu itiraz taleplerinin Belediye İmar Komisyon Raporu doğrultusunda görüşüldü. İmar Komisyonu daha önce spor kompleksi olan yerin Eğitim alanı olduğunu ifade etmesinin ardından bu yerin şimdi tekrardan spor kompleksine çevrilmesinin istendiği dile getirildi. Konuyla ilgili yapılan oylamadan Plan’ın itirazı oy çokluğuyla ret edildi.

“RUHSAT İŞLERİ İMAR MÜDÜRÜNDEN MECLİSE GEÇTİ”
Gündemin beşinci maddesinde ise 2014 Temmuz ayı toplantısında görüşülmek üzere ertelenen “Didim Uygulama İmar Planları Plan notu değerlendirilmesi” konusunun Belediye İmar Komisyon Raporu doğrultusunda görüşüldü. Konuyla ilgili olarak İmar İşleri Müdürü Seda Yüksel Meclise bilgiler verdi. Didim Uygulama İmar Planları Plan notu değerlendirilmesinde ise belediyeye ruhsat için gelenlerin, ruhsatla ilgili değerlendirmesini Belediye Meclisinin yapması konusu olduğu ifade edilirken DSP’li Meclis üyesi Mustafa Kıray “Neden böyle bir karar alma gereği duyuldu? Neden böyle bir karar alınıyor? Sorularını sorarken Didim Belediyesinde konuyla ilgili 7 yıl önce alınan prensip kararları olduğunu hatırlattı. Konuyla ilgili Meclis üyeleri görüş ve önerilerini sunarken, Belediye Başkanı Deniz Atabay ise “İmar Müdürü yerine Meclis buna karar verecek. Bu konu yasal değilse Büyükşehir Belediye meclisinde döner” dedi.

Ardından İmar Komisyonu karar oylandı. Maddeyle ilgili AK Parti Grubundan Murat Parmaksız ile MHP’den Salih Yarmacı, Özgür Makascıoğlu ve Ragıp Işıklar’ın çekimser oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesinde ise Kovela mevkii 1047 parsele ilişkin plan değişikliği teklifi ele alındı. Madde İmar Komisyonuna oy birliğiyle sevk edildi.

Gündemin yedinci maddesinde ise S.S. Turistik Martı Arsa ve Konut Yapı Kooperatifi Başkanlığı’nın trafo yeri plan değişikliği teklifi ele alındı. Madde oy birliğiyle İmar Komisyonuna sevk edildi.
Gündem dışı gündeme kabul edilen 2 ek madde de ele alındı. İlk ek gündem maddesinde Belediye sınırları içerisinde inşaat, tamir ve genişletilmiş yollardan katılım payı alınması konusu görüşüldü. Madde oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Gündemin diğer ek maddesinde ise Temizlik İşleri Müdürlüğünün teklifi görüşüldü. Yer altı çöp konteynırlarıyla ilgili İller Bankasında istenilen 758 Bin TL’lik kredinin iptal edildiği, İller Bankasının bu krediyle ilgili teminat mektubu vereceği ve bu teminat mektubuyla belediyenin bankadan kredi çekerek ödeyeceği konusu görüşüldü. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Meclis toplantısını 2. Birleşiminin 4 Temmuz 2014 Cuma günü saat 10:00 yapılması kararı alınarak toplantı Belediye Başkanı Deniz Atabay tarafından ı kapatıldı.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım.

20140702aw133724_01.jpg

20140702aw133724_02.jpg

20140702aw133724_04.jpg