Gündemin 1. maddesinde 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu gereği, Belediye Memurlarına “Sosyal Denge Tazminatı” ödenmesi konusunda sözleşme imzalamak üzere Belediye Başkanlığı Makamına 5393 sayılı Belediye Kanununun 38/g maddesi uyarınca yetki verilmesi konusu görüşüldü.

Madde üzerine söz alan Belediye Yazı İşleri Müdürü Nalan Salan, açıklamada bulundu. Salan TÜMBELSEN sendikasına bağlı olarak çalışan 70 memurun Belediye ile olan Toplu Sözleşme süresinin sona erdiğini ve meclis maddesi gereğince Belediye Başkanına sendika ile toplu sözleşme görüşmesi yapılması için yetki verilmesinin görüşüleceğini aktardı. Yapılan oylama neticesinde Belediye Başkanı Deniz Atabay’a memurların bağlı olduğu sendikalar ile Toplu Sözleşme görüşmeleri yapmak üzere oy birliği ile yetki verildi.

Gündemin 2. maddesinde; Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamında, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 38/g maddesi uyarınca Belediye Başkanlığı Makamı'na yetki verilmesi konusu görüşüldü. Madde gereğince süresi dolan ambalaj atıkları firması ile protokol imzalanmak üzere Belediye Başkanı Deniz Atabay’a oy birliği ile yetki verildi.

“ORMAN KAMPI PIRIL PIRIL OLACAK”
Gündemin 3. maddesinde Orman Kampı Tavşan Burnu Piknik Alanı için 5393 sayılı Belediye Kanununun 71. maddesi gereği Bütçe İçi İşletme İzni alınması konusu görüşüldü. Belediye Başkanı Deniz Atabay, Didim Belediyesinin Tavşanburnu Orman Kampı ihalesine girmek için kendisine yetki veren meclis üyelerine teşekkür ederek, ihale sürecini özetledi. Başkan Atabay “Burası daha önce de size söz verildiği üzere alt kiracıya devredilmeyecek ve belediye eli ile işletilecek. Burayı bu yıl olduğu şekilde iyileştirmeler yaparak, daha sonraki yıllarda ise yeni yatırımlarla kullanıma sunacağız. Bütün insanlarımıza pırıl pırıl bir alan oluşturacağız” dedi.Madde oy birliği ile kabul edildi.

AK Parti Grubu ayrıca Mavişehir Pazaryeri, Arif Nihat Asya İlkokulu, Atatürk İlkokulu ve Akbük Huzurevi önüne kavşak yapılması yönünde taleplerini iletti. Taleplerin değerlendirileceği belirtildi.
AK Partili Belediye Meclis Üyesi Maşallah Subaşı ise ilçede tezgahları kaldırılan seyyar satıcılara bir yer gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Atabay, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Seyyarlarla ilgili yer çalışmamız var. Bir kısmına yer de gösteriyoruz, ancak kendileri gitme taraftarı değil. Belediye olarak alınan karar doğrudur, kentin bir düzeni olmalı. Ya bu kültürle yaşayacağız ya da karşı çıkan halkı ikna edeceğiz. Bu halktan yılların birikimi ile gelen baskı neticesinde alınan bir karardır. 5 seyyar varsa 500 tane de sabit esnaf var. Elbette ekmek parası önemli ama kayıtlı vergi veren esnafında durumu önemli. Bu konuda her kesim hassas olmalı” dedi.

2-068.jpg