Didim Belediyesi'nin ana sponsorluğunda ve bazı işletmelerinde sponsor olarak destek verdiği 8. Altınkum Yazarlar Festivali resmi açılışla başladı. 29- 31 Temmuz arasında konuk yazarların ağırlandığı festivalin resmi açılışı dün akşam yapıldı. 1-15 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve Hayri Kandemir’in koordinatörlüğünde bu yıl 8. düzenlenen Festivalin açılışına Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşi, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Yavuz, Belediye Meclis Üyesi A. Turan Özdemir, Festival sponsorlarından Rafinesse Travel’in sahibi ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla katıldı.

Açılışta konuşan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı 8.si yapılan Yazarlar Festivalinin Didim’in kültür ve sanat hayatına katkı sağladığını ve her yıl değişik yazarların Didim’de ağırlandığını belirtti. Başkan Kamacı Belediye anlamında her zaman sanata kültüre ve sanatçıya destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Konuşmanın ardından Başkan Kamacı Yazarlar Festivalinin ilk gün konukları olan Yazar Canan Tan’a ve Hasan Cüneyt Bozkurt’a teşekkür plaketi verdi.

Yazar Canan Tan Didim’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken Didim’de her kesimden insanla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Festivalin açılışında konuşan Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise Didim’de 8. düzenlenen festivalin Didim’in kültürel hayatına katkı yaptığına inandığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmaların ardından Yazarlar Canan Tan ve Hasan Cüneyt Bozkurt okurlarıyla buluştu. Özellikle Yazar Canan Tan okurlarının büyük ilgisiyle karşılaşırken bol bol okurlarıyla fotoğraf çektirip, kitaplarını imzaladı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png