Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından düzenlenen toplantıda 2012 yılında katılması düşünülen fuarlara ilişkin basına bilgiler verildi. DİTAB binasında yapılan toplantıya DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Didim Turizm Altyapı Meclis Üyesi Mustafa Demirbaş, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Turizm altyapı hizmet birliği danışmanı ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla, Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Tayyar Cengiz katıldı.
DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu Bütün kurumlarla fikir alış verişi yaparak çalışmalar yaptıklarını ve geçen yıl 6 dilde broşür bastırdıklarını söyledi. Bankoğlu 2011 yılında katılım sağlanan fuarlara ilişkin de bilgiler verdi. 2012’de katılım yapılmasını planlan fuarların tespit edildiğini söyleyen Bankoğlu, gelecek yıl fuarlara kurumların ayrı ayrı katılması gibi bir takım iddiaların dile getirildiğini belirterek, “Kurum olarak biz böyle bir uygulamanın yarar getireceğini düşünmüyoruz. Geçmişte bir takım sıkıntılar yaşandı. Birlik ve beraberlik içerisinde bu çalışmaları yapmamız daha faydalı olacaktır. Biz hiç bir zaman tek başımıza hareket etmedik. Seçilmiş kişilerle bu çalışmalar yapılıyor. Eskiye dönersek bu yanlış olacaktır” dedi.
Didim tanıtımı anlamında Ziraat Odasının, Ticaret Odasının ve Turizm Derneği gibi kurumların çalışmalarına destek verdiklerini belirten Bankoğlu “Fuarlardaki tanıtımların da faydasını alıyoruz. İngilizlerin yanı sıra artık İskandinav ülkelerinden de turistler gelmeye başladı. Bu durum ilçemiz Didim açısında olumlu, çeşitliliğin olması ilçemize fayda sağlayacaktır. Ayrıca Turizm Bakanlığının da destinasyonlarında Didim’in yer alması konusunda da çalışıyoruz” diye konuştu.
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ise, ortak hareketin önemine değinirken, tek başına yapılacak çalışmaların Didim’e faydası olmayacağını bildirdi. Atabay Uzun süredir birlikte çalışmaların yapılması noktasında girişimlerin olduğunu ve yeni yeni bu çalışmaların yapılmaya başlandığına dikkat çekerek, “Bu durum bir gücü bölmektir, bu da bizi zayıflatır. Yanlış yapmayalım. Fuarlar konusunda geçmişte ne sıkıntılar çektiğimizi biliyoruz. Bu nedenle doğru adımlar atmalıyız. İngilizler zaten buradalar ama ileri de ne olur bilinmez. Bu anlamda gidilen fuarlarda hedef ülke seçmeliyiz ve buna göre de bu fuarlara ağırlık vermeliyiz” şeklinde konuştu.
Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Tayyar Cengiz de, fuarlara katılımın gerekliliğine dikkat çekerken katılım yapılacak fuarlarda Didim’in kendine has bir stanttı olması gerektiğini bildirdi. Cengiz, şunları söyledi: “Turizm Bakanlığının verdiği stantlar yerine kendi stantlarımızı kurmalıyız. Bu iş içinde maddi destek lazım. 13-15 metrekarelik stantlarda görsel malzemeler kullanarak stantlar açılmalı. Fuarlara katılıma herkes destek veriyor ama daha etkin tanıtım bizler için önemli. Sonuçta Ticaret Odası, Esnaf Odası ya da DİTAB tanıtıma gittiğinde Didim adını kullanıyorsa sorun yoktur. Sonuçta bu yerde yaşıyor, burada kazanıyor ve bu yerde barınıyorsak gidilen fuarlarda kurum ismi değil Didim olduktan sonra değişen bir durumun olacağını sanmıyorum”
Didim Turizm Altyapı hizmet birliği danışmanı ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla ise Fuarlarda hedef ülke seçilmesi konusunu desteklerken, kurumların ayrı ayrı değil tek bir çatı altında Didim’i tanıtması gerekliliğine dikkat çekti.
Didim Turizm Altyapı hizmet birliğinin 2012 yılında katılmayı planladığı fuarlar ise şu şekilde bildirildi; “Hollanda (Utrecht), Almanya (Stutgart) Almanya (Berlin), Polonya (Varşova), Danimarka (Kopenhag) Rusya (Moskova) Romanya (Bükreş) İngiltere (Londra)...