Priene ve Milet antik kentlerini gezen Ricciardone, Apollon Tapınağına hayran kaldı.

ABD Türkiye Büyükelçisi Francis Büyükelçi, eşi ve kızıyla birlikte 1 haftalığına Ege Bölgesinde çıktığı tatil çerçevesinde Didim Turizm Derneğinin davetlisi olarak günü birlik gezisi kapsamında Aydının Didim İlçesine geldi. Büyükelçi’yi ziyaretinde Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay eşlik ederken, Priene ve Milet’i gezen Ricciardone ve ailesi Apollon Tapınağına hayran kaldı.

“TAPINAĞA HAYRAN KALDI”

Büyükelçinin ziyaretinin basının haberdar olmaması yönünde talebi olduğunu belirten Atabay, ziyaretle ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Büyükelçinin ziyaretinde çekilen fotoğrafları basınla paylaşan Atabay büyükelçinin bu konuda olumlu yaklaştığını söyledi. ABD Türkiye Büyükelçisinin ailesiyle birlikte Priene ve Milet’i gezdiğini ilk kez gördüğü Apollon Tapınağına hayran kaldığını ifade ettiğini söyledi. Büyükelçi Ricciardone’nin uzun yıllar önce Didim’e geldiğini ifade eden Atabay “Büyükelçi Didim’in çok geliştiğini söyledi. Kendisi yıllar önce buraya gelmiş hatta geldiği yolu dahi hatırlayamamış. Kendisi Tapınaktan çok etkilenmiş. Ayrıca Marina’yı da gördü ve bu gelişimi olumlu bulduğunu bizlere ifade etti.”dedi.

Büyükelçi’nin ziyaretin resmi olmadığını fakat Eylül ayı içerisinde resmi ziyaret için Didim’e tekrar gelmesinin planladığını dile getiren Atabay “Bu ziyaret günü birlik olmasaydı Sayın Büyükelçi geçtiğimiz yıl batırdığımız batıkta dalış yapacaktı. Kendisi iyi bir dalış uzmanı bu etkinliği önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”dedi.

“TURİZM DERNEĞİNE ZİYARET”

Gezi kapsamında Büyükelçi Ricciardone’nin ve ailesinin Didim Turizm Derneğine ziyaret ettiğini belirten Atabay “Kendisine İlçemiz Didim’in coğrafi yapısı, tesisleri, nüfusu ve turizmdeki durumu hakkında bilgiler verdik. Kendisi bu ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti bize bildirdi. Ayrıca Emlak sektörü konusunda görüş alış verişinde bulunduk Kendisi Türkiye’deki emlak satışlarını basından takip ettiğini söyledi. Bizde Didim’de yabancılara özellikle İngilizlere yönelik satışlardan bahsettik. Kendisi de bunun nedenini sordu ve nedenleri konusunda bilgiler verdik. Ayrıca Amerikalı turistlerin Didim’e gelip gelmediğini sordu; Bizde ABD’li turistlerin tarihi ve ören yerlerini ziyaret ettiğini deniz-kum ve güneş turizmi tercih etmediğini söyledik. ABD’li turistlerin Kurvaziyer turizmi ile hareket ettiğini Didim’de Kurvaziyer turizminin olmadığını bu konuda çalışmaların başladığını kendisine ilettik.”dedi.

“DİDİM’İN TANITIMINA KATKI”

ABD’nin Türkiye Büyükelçi Ricciardone’nin ve ailesinin Didim ziyaretini değerlendiren Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Basında yer alan önemli kişilerin yaptıkları gezi ve ziyaretlerin o yerle ilgili haberlerinin bölgenin tanıtımına katkı sağladığını ifade etti. Atabay 2 yıl önce Kaptan Gusto’yu Didim’de ağırladıklarını hatırlatarak “İlçemizde Yazarlar ve Sanatçılar ağırlanıyor ve tanıtıma katkı sağlanıyor. Onun için yapılan bu tip geziler ve ziyaretler ilçemizin tanıtımına katkı sağlıyor. Sayın Büyüklelçi önümüzdeki dönemde yine Didim’e ziyaret edecek. Kendisinin de Didim’in tanıtımına katkı sağlayacağına, gerek ABD’de gerek e ülkemiz içerisinde bunun için görüşmeler yapacağına inanıyoruz.”dedi.

Atabay ziyaretin sonunca Büyükelçi ve ailesini Horizon Otel’de Arzu Kaytas’ın misafirperverliğinde ağırlandığını da belirterek, Otel ziyaretinin ardından Didim’den ayrıldığını belirtti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png