Uzun süredir karaciğer kanseri hastalığıyla mücadele eden şair Didem Madak, dün gece tedavi gördüğü Gayretepe Florance Nightingale Hastane’sinde hayata gözlerini yumdu.
 
1970 yılında doğan Didem Madak, lise eğitimini İzmir’de tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Tezgahtarlık, sekreterlik, anketörlük gibi çok çeşitli işlerde çalıştı.
 
İlk şiirleri Sombahar ve Ludingirra dergilerinde yayımlanan Didem Madak, Grapon Kağıtlar (İnkılap Kitabevi -2000) kitabıyla İnkılap Kitabevi Şiir Ödülü’nü aldı.
 
Bundan sonra “Ah”lar Ağacı (Everest Yayınları-2002) ve Pulbiberi Mahallesi (Metis Yayınları-2007) isimli kitapları yayımlanan şair, yaşamın detay görüngülerini, şaşırtıcı imgeler, özgün dil dağarcığı ve derinden gelen bir hüzünle şiirleştirerek edebiyat dünyasında dikkatleri üzerine topladı. Annesini erken yaşta kaybetmiş olmasının yaşattığı yaşam sorgulamalarını, şiirlerine de taşıdı.
 
Cenazesi 25 Temmuz 2011 Pazartesi günü öğleden sonra Şişli Camii’nden kaldırılacak olan Didem Madak, evli ve 3 yaşında bir çocuk annesiydi.