Edinilen bilgilere göre, 12-13 yaşlarındaki Aziz Kahraman, Fırat Onay, Aziz Kirici ve Murat Onay, serinlemek için önceki gün Dicle Nehri'ne girdi. Nehre giren 4 çocuk bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Çevredeki vatandaşlar, durumu görmelerinin ardından olay yerine gelerek seferber oldu. Bismil ve Diyarbakır'dan uzman ekiplerin gelmesiyle çocukları kurtarmak için yoğun çalışma başlatıldı.

Aziz Kahraman ve Fırat Onay suya girdikten sonra yarı baygın halde sudan çıkartılarak Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi'ne kaldırılıp yoğun bakım servisine alındı. Bir saat sonra sudan çıkartılan Aziz Kirici'nin şuuru kapalı olmasına rağmen ölmediği anlaşılınca Bismil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kirici yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gecenin ilerleyen saatlerinde, suda kaybolan Murat Onay adlı gencin de cansız bedenine ulaşıldı.

DÜ Hastanesi'ne kaldırılan Fırat Onay'ın beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi. Hastanelere gelen çocukların yakınları sinir krizi geçirirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.