Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Tercih işlemlerinin yapılacağı tarih, ÖSYM'nin internet adresinden daha sonra duyurulacaktır.

ÖSYM'den DGS Ön Lisans Başarı Puan Açıklaması

ÖSYM Ön lisans akademik not ortalamaları 0,8 ile çarpılarak Önlisans Başarı Puanına (ÖBP) dönüştürüleceğini bildirdi.

4 Ağustos 2012 tarihli ve 28374 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' hatırlatılarak, "Akademik not ortalamalarından elde edilecek Önlisans Başarı puanlarının sınav puanlarına katılarak Dikey Geçiş Sınavı Puanının nasıl hesaplanacağı ÖSYM tarafından belirlenir ve Dikey Geçiş Sınavı Kılavuzunda yer alır." denildi.

Bu hüküm gereğince, ÖSYM tarafından belirlenen Önlisans Başarı Puanı (ÖBP) hesaplama yöntemi, Yükseköğretim Kurulunun da uygun görüşleriyle 2012-DGS'de aşağıda belirtilen şekilde uygulanacaktır:

Ön lisans akademik not ortalamaları (en yükseği 100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilerek) 0,8 ile çarpılarak Önlisans Başarı Puanına (ÖBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük notun ÖBP değeri 40 olacak, en yüksek 100 olan notun da ÖBP değeri 80 olacaktır. 50'nin altında olan notlar 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. Bu şekilde hesaplanan Önlisans Başarı Puanı (ÖBP), kılavuzda da belirtildiği gibi 0,6 katsayı ile çarpılarak adayların yerleştirmede kullanılacak 2012-DGS yerleştirme puanları hesaplanacaktır.