Barbaros Parkında bir araya gelen ve aralarında milletvekillerinin de bulunduğu bir grup, basın açıklaması yaptı. Aralarında Mersin Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İstanbul Bağımsız Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel ile eski BDP milletvekili Akın Birdal’ın da bulunduğu bir grup, dava kapsamında tutuklanan bazı sanıkların fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde "Sıra kimde" yazılı afişin arkasında toplanarak davayı protesto eden çeşitli slogan attı. 
 
BASIN AÇIKLAMASINI AKIN BİRDAL OKUDU 
Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Akın Birdal, Devrimci Karargah örgütüne yönelik yapıldığı iddia edilen bu operasyon sonucunda siyasi parti ve platformlarda demokratik ve meşru siyaset yapan arkadaşlarının hiçbir ilişkileri olmadığı halde örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandıklarını söyledi. Mersin Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de 6 milletvekilinin hapiste olan bir blokun henüz yemin etmemiş milletvekili olarak bu mahkemede yargılananlarla dayanışma içinde olduklarını ifade etti. 
 
Kürkçü, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmüş en irrasyonel davayla karşı karşı olduklarını belirterek, "Hayatlarında ve düşüncelerinde hiç bir zaman ait olmamış bir davaya bağlıymış gibi gösterilerek tamamen sahte saçma ve yalan iddialarla bir yıla yakın bir zamandır arkadaşlarımız hapiste tutuluyor" dedi.
 
İstanbul Bağımsız Milletvekili Sebahat Tuncel de dün Diyarbakır’da KCK davasını izlediğini anlatarak, Diyarbakır’da sergilenen tiyatronun aynısının burada da sergilendiğini öne sürdü. Grupta bulunan vekiller basın açıklamasının ardından davanın görüleceği Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi önüne gelerek davanın başlamasını beklediler. Eylem için gelen gençler ise Beşiktaş Meydanı’nda beklemeye devam ediyor.(dha)