Mısır'da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek karşıtı öfkenin ateşlenmesinde etkin olduğu söylenen ve birçok protestocu tarafından lider olarak görülen Google yöneticisi Vail Gonim, CNN International'a verdiği röportajda, davası uğruna "ölmeye hazır olduğunu" söyledi.

Mısır'da bugün 17'nci gününe giren Mübarek karşıtı gösterileri tetikleyen isim olarak gösterilen Google'ın Ortadoğu ve Afrika Pazarlama Müdürü Gonim, dün yayınlanan röportajında, "Size şunu söyleyeyim, bu dava uğruna ölmeye hazırım" dedi.

Ölmesi halinde tüm mal varlığının eşine devri için noter aracılığıyla vekalet verdiğini belirten Gonim, "Bu hayatta kaybedecek çok şeyim var. Dünyanın en iyi şirketinde çalışıyorum. Dünyanın en iyi eşine sahibim. Çocuklarımı seviyorum. Ama hayalimin gerçekleşmesi için tüm bunları kaybetmeye razıyım. Kimse bu arzumuza karşı gelemeyecek" diye konuştu.

Günlerdir süren gösterilerde çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden Mısırlılardan söz ederken yine gözyaşlarına hakim olamayan Gonim, artık Mübarek rejimiyle müzakere etmenin de mümkün olmadığını ifade etti.

Mübarek'in Devlet Başkan Yardımcısı olarak atadığı Ömer Süleyman'a da seslenen Gonim, "Beni durduramayacaksın. Beni kaçır. Tüm arkadaşlarımı kaçır. Hepimizi hapse at. Ne istersen yap. Biz ülkemizi geri alıyoruz. Siz bu ülkeyi 30 yıldır mahvettiniz. Artık yeter" dedi.

İsyan hareketini başlatan en ünlü Facebook sayfasının kurucusu olan Gonim, 12 gün gözaltında tutulduktan sonra geçtiğimiz pazartesi serbest bırakılmıştı. Gonim'in gözaltından çıkmasının ardından 25 Ocak'tan bu yana süren gösteriler tekrar ivme kazanmış, birçok Mısırlı onu, Mübarek karşıtı hareketin lideri olarak görmeye başlamıştı.

Hürriyet