Olay, Sinanbey Mahallesi Murat Caddesi'ndeki bir apartman dairesinde meydana geldi. Ev hanımı Hasret Memiş, eşi Güral Memiş'i beklerken oturma odasındaki mumu yaktı. Memiş, eşini beklerken 1 yaşındaki çocuğu Tuana ile uyuyakaldı. Bu sırada devrilen mum, oturma odasındaki halıları tutuşturdu.

Dumandan etkilenerek uyanan Memiş, oturma odasında yanmakta olan halıyı söndürmeye çalıştı. Başarılı olamayınca çocuğunu da kucağına alan anne, alt kattaki komşularından yardım istedi. Yangına müdahale etmeye çalışan komşuları Mustafa Ellikçi ile Abdullah Yıldırım yoğun duman sebebiyle yangını söndüremedi.

İtfaiye ekipleri, olay yerine gelerek yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürülürken, olaya müdahale etmek isterken dumandan etkilenen Mustafa Ellikçi ve Abdullah Yıldırım olay yerinde hazır bekleyen 112 Acil Servis ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı

Alevlerin kullanılmaz hale getirdiği evinin söndürülmesini izlerken gözyaşlarına hakim olamayan Hasret Memiş'i komşuları teselli etmeye çalıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.