Tüm Türkiye, hain saldırıda şehit olan vatandaşlar için tek yürek oldu.
Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.
Törende şehitlerin aileleri ayakta durmakta zorlandı.
Cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de duygularını şu sözlerle ifade etti:
"Bütün dünyanın da şunu görmesini istiyorum ki bu olay herhangi bir şekilde hak arama olayı değildir. Bu tamamen insanlıktan nasibini almamış, bütün insanlık duygularını kaybetmiş insanların organizeli bir şekilde yaptıkları terör olayıdır. Önce hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. ailelerine başsağlığı diliyorum. Hepimizin böyle günlerde sapasağlam durmamız gerekiyor. Teröre, terör örgütüne en iyi cevap millet olarak hep beraber hangi farklılıkta olursak olalım böyle bir olay karşısında hepimizin saf saf kol kola olmamız ve dimdik terör olayına karşı bir cephe olmamızdan geçer. Biraz önce Vali Bey'den çok daha detaylı bilgi aldım. Bu işe karıştığı tahmin edilen insanlar gözaltına alınmış vaziyette. Bunlarla ilgili her türlü araştırmalar yapılacak ve bu işin içinde gerçekten olup olmadığı delillerle ispatlandıktan sonra da duyurular yapılacaktır.

Bildiğniz gibi terörle mücadele kolay değil uzun soluklu bir mücadeledir. Terör örgütüne, terörle ilişkili olan herkesin çok kesin mesafe koyması gerekir bütün vatandaşlara özellikle bunu hatırlatmak istiyorum. Özellikle de Doğu Güneydoğu'daki bütün vatandaşlarıma, vatandaşlarımız nereli olursa olsun ister Türk ister Kürt kökenli olsun. Herkesin teröre karışanlara karşı çok kesin tavır koyması gerekir. Bayram günü bu cinayetleri işleyenlere çok açık net tavır koyması terörü durdurmak yolundaki en büyük adım olacaktır."

Cumhurbaşkanı Gül, Gaziantep'teki bombalı saldırıyı bölücü örgüt PKK'nın üstlenmemesiyle ilgili, "Onların sicili, buna benzer olaylarla ilgili sicili kalabalıktır. Dolayısıyla bunda bir tereddütümüz yoktur" dedi.