DSP Genel Başkanı Masum Türker, emeklilerin devlette kalan, verilmeyen parası olduğunu savunurken, “Şu anda, 2003 yılında 15 Ocak"a kadar emekli olmuş sigortalı ve Bağkur"lunun devletten 6 bin lira faizsiz birikmiş alacağı var. Bunun kitabını yazdım. Çıkacağız yola, bu kitabı herkese dağıtacağız. Herkes kitabı alacak ve o parayı alacak” dedi.

Türker, DSP Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından DSP'nin kuruluşunun 26. yıldönümü nedeniyle Tekirdağ Öğretmenevi'nde düzenlenen Dayanışma Toplantısı"na katıldı. DSP"nin ilk hedefinin, seçimde barajı aşarak Parlamento"ya girmek olduğunu, partilerin Parlamento"ya girdiklerinde, gerek siyaseti yönlendirmede gerekse ülke yönetimine katkıda bulunma konularında daha etkin olabildiğini anlatan Türker, “Seçime 7 ay kaldı. Bu süre içinde çok çok iyi çalışacağız. Alternatif arayışı içinde olanlara, DSP"nin mevcut partiler dışında, kutuplaşma yaratılmış siyasi ortamda, üçüncü bir alternatif olduğunu göstereceğiz” dedi.

-HEDEFİMİZ YÜZDE 17-


DSP"nin hedefini “en az yüzde 17 oyu yakalamak” olarak açıklayan Türker, “Onun için, barajı muhakkak aşacağız. Parlamento dışındaki partiler içerisinde barajı aşmaya en yakın parti biziz. Bizim Türkiye"nin her yerinde, Güneydoğu'da da adaylarımız olacak. Her ilin yönetimi bu günden itibaren belediye seçimi yapar gibi milletvekili adayları için çalışmaya başlayacak” dedi.

-KİTAP YAZAN GENEL BAŞKAN-

Emeklilerin devlette kalan, verilmeyen parası olduğunu savunan Masum Türker, “Şu anda, 2003 yılında 15 Ocak"a kadar emekli olmuş sigortalı ve Bağkur"lunun devletten 6 bin lira faizsiz birikmiş alacağı var. Bunun kitabını yazdım. Çıkacağız yola, bu kitabı herkese dağıtacağız. Herkes kitabı alacak ve o parayı alacak. Şu anda her emekli farklı maaş alıyor. Bunun düzelmesi için çalışacağız” diye konuştu.

-TARIM VE MADEN BU ÜLKENİN KURTULUŞUDUR-

Türker, Hükümet"in yanlış ekonomi politikaları yüzünden ülkenin öz kaynaklarının kullanılmadığını ve bu durumun üreticiyi zora soktuğunu anlattı. Trakya çiftçisinin ürettiği ayçiçeğinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Türker, “Tarım ve maden bu ülkenin kurtuluşudur. Bugün üreticimizin ürünü dalında duruyor, Hükümet dışarıdan aynı ürünü ithal ediyor. Örneğin bugün ayçiçeği ithalatı yaparsak, Trakya bölgesi halkına hakaret etmiş oluruz. Bunu da düzelteceğiz” dedi.

-KPSS"DE HİLEYE BAŞVURULMUŞ-

Türker, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) hakkında ise değerlendirmede bulundu ve alınan önlemler sonucu kimsenin tam puan alamadığına dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı:
“Demek ki geçmişte KPSS'de birileri hileye başvurmuş. Kim bilir daha önceki sınavlarda daha neler oldu? Görevini yapanların ve onları denetleme görevleri olanların belirli aralıklarla sürekli denetlenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu denetimlerin devam etmesi gerekir. Kadrolaşma uğruna bu tür hilelere başvurulması doğru değil. KPSS'de olanların son zamanlarda atanan kişilerden olduğu ortaya çıktı. Bu da gösteriyor ki, sorumluluk esastır. Etik değerleri olan insanlarla çalışılması gerekiyor.”