Devlet 26 yıl sonra şehit anasını bulup ayağına gitti. Çatalca'nın Örencik Köyü'nde bir barakada yaşayan şehit annesi Hanife Altınan'ın tesadüfen ortaya çıkan sırrı yürek burktu. 1985'te akserlik görevini yaparken şehit olan oğlunun tabutunu top arabasının üstünde gören Hanife Ana, o günden sonra hiçbir araca binemedi.
 
Eşi yatalak olan Hanife Altınan'ın oğlunun şehit tazminatı ve maaşını alabilmesi için kaymakamlığa gidip müracaatta bulunması gerekiyordu. Acılı anayı 26 yıl boyunca kimse bir araca bindiremeyince, tazminat da maaş da devletin kasasında kaldı. Hanife Altınan'ın hikayesini şehit ailelerini ziyareti sırasında öğrenen Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan bizzat kendisi evrakları şehit anasının ayağına getirdi.
 
Kaymakamı tüm doğallığıyla barakasının kapısında çıplak ayaklarıyla karşılayan Hanife Altınan devletin sıcaklığını 26 yıl sonra hissetti. Kaymakam Taşdan yanında bir memurla o dönem 400 bin TL olan nakti tazminat işlemlerini gerçekleştirdi. Hanife Ana'ya bir de yeşil kart düzenlendi. Şimdi Hanife Altınan 26 yıl sonra tazminatını ve şehit aylığını alacak.
 
EVİ DE YENİLENECEK
 
Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan şehit anasının hikayesini duyunca inanamadığını söyleyerek ekledi: Şimdi evraklar imzalandı. Para Çatalca Ziraat Bankası'ndaki hesabında. Hanife Altınan'ın evinin tadilat yapılması için Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na talimat verdim.
 
Akşam