Isparta Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'nün gelen ihbarlar üzerine yaptığı denetimler sonucunda geçen yıl 10, bu yılın ilk 6 ayında da 15 kadının eşlerinden hileli şekilde boşanarak, devletten haksız maaş aldıkları tespit edildi. SGK İl Müdürü Salih İlhan, bu yöntemle haksız kazanç elde ettiği tespit edilen kadınlardan bugüne kadar ödenen maaşların faiziyle birlikte geri alındığını, ayrıca bu kişilere 5510 sayılı kanun kapsamında cezai işlem uygulandığını söyledi.

15 kadının da hikayesinin aynı olduğunu kaydeden Salih İlhan, "Bu kişiler, ölen anne veya babalarının emekli maaşlarından faydalanabilmek için evli oldukları eşlerinden kağıt üzerinde boşanıyorlar. Resmiyette boşanmış gözüküyorlar ancak aynı evde birlikte karı-koca olarak yaşamaya devam ediyorlar. Bu sırada devletten maaş alıyorlar" dedi. SGK olarak, bu konuda denetimleri sıklaştırdıklarını ancak şikayetlere öncelik tanıdıklarını söyleyen İlhan, oluşturulan bir ekip tarafından ihbarların değerlendirildiğini ve bu kişilerin mevcut ikametgahlarında da kontrol edildiğini belirtti.

İNCELENEN DOSYA SAYISI KABARIK

Şu anda incelemesi devam eden dosya sayısı hakkında net bir rakam vermesinin mümkün olmadığını belirten İlhan, "Çünkü dosya sayısı oldukça kabarık. Birçok şikayet var. Araştırma ekibimiz bu şikayetleri halen değerlendiriyor" diye konuştu.

Haksız kazancı önlemek amacıyla başlattıkları bu çalışmaya halkın da destek vermesinden dolayı memnun olduklarını kaydeden İlhan, "Halkımız bu konuda oldukça duyarlı. Kanun çıktığından itibaren yaptığımız açıklamalar amacına ulaştı" dedi.