Adrese Dayalı Nüfus Sistemi"yle yapılan nüfus sayımı sonuçlarına göre İller Bankası"ndan aldığı pay yarı yarıya düşen Atabey Belediyesi, işçilerin ücretini bile ödemekte zorlanmaya başladı. Sıkıntının giderek büyümesi üzerine Atabey Belediye Başkanı Ali Bal, belediyenin otel, işhanı, dükkan, ev, lokanta gibi gayrimenkullerini açık artırma usulüyle satışa çıkardı. Pazartesi günü yapılacak açık artırma usulü ihaleden 2 milyon TL gelir elde edilmesi bekleniyor.
Atabey Belediyesi"nin satışa çıkardığı en önemli mülkler arasında 60 yataklı 3 katlı otel bulunuyor. 700 bin TL üzerinden satışa çıkarılacak otel için 21 bin TL"lik teminat isteniyor. Otelin altında bulunan lokanta da 400 bin TL"ye satılacak. Bunların yanı sıra 7 daire ve 19 dükkan da satışa çıkarıldı.

SATIŞTAN SONRASI KARANLIK

Belediye Başkanı Ali Bal, yaşadıkları ekonomik krizden çıkmak için belediyenin gayrimenkullerini satışa çıkardıklarını söyledi. Satıştan sonrası için de bir çözüm göremediğini kaydeden Bal, “2 milyon TL gelir bekliyoruz. Peki, bu para bize ne kadar yetecek? Yetmeyecek, ondan sonrası karanlık” dedi.

Milliyet