'Deprem' riskine rağmen, altında otopark olduğu için yıkılamayan okula ilişkin müjde Vali Mutlu'dan geldi: Okulu ikinci dönemde yıkıp aynı büyüklükte yapacağız. Sözleşmesi devam eden otopark da kalacak.

Yıkılıp yeniden yapılması için karar alınan, ancak altında otopark olduğu için yıkılamayan Güngören 50. Yıl Ahmet Merter İlköğretim Okulu'na, kazma vuruluyor.

AKŞAM 'Devlet Yıkmazsa Deprem Yıkacak' manşetiyle verdiği haberde okulun durumunu gözler önüne sermişti. Buna göre 30 yıllık okul için deprem güçlendirme çalışmaları sırasında, 'Yıkılıp yeniden yapılsın' kararı çıkmıştı. Ancak altında bulunan ve yap-işlet-devret modeliyle yapılan otoparkın sözleşmesi sürdüğü için yıkım gerçekleşmemişti. Bu esnada İstanbul Valiliği ile Maliye Hazinesi de karşı karşıya gelmişti. Haberin ardından önce Milli Eğitim Bakanlığı olaya el koydu. Bilgi ve belgeler istendi. Tedirginlik yaşayan velilere ise müjdeyi İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu verdi.

GAZETEDEN ÖĞRENDİM
AKŞAM'a konuşan Vali Mutlu şunları söyledi: Okulun durumunu ve böyle bir problem olduğunu gazetenizde okuduğumda öğrendim. Hemen İl Özel İdare Müdürü'nü arayıp bilgileri istedim. Otoparkın 13 yıl süresi var. Ancak okulu büyütmeden aynı şekilde yapabileceğimizi gördük. Talimat verdim. Okulu, ikinci döneminde yıkıp aynı derslik sayısıyla yeniden yapacağız. Otopark kalacak.