Bacağını ve kaburgalarını kıran eşini mahkeme kararıyla evden uzaklaştıran kadın, yeğenlerine evin önünde nöbet tutturdu. Ancak, katil koca, özel merdiven yaptırıp eve girdi ve eşini çocuğunun gözleri önünde öldürdü.

İstanbul’da kadın cinayetlerine karşı önlem alınmamasını protesto için Büyük Kadın Yürüyüşü’nün düzenlediği günün gecesi, Ankara’da bir kadın devlet tarafından korunamadığı için öldü. Başkentte, şiddet gördüğü, daha önce bacağını ve kaburgalarını kıran eşi Salih Ekinci’den (40) ayrılmak için boşanma davası açan ve mahkemeden “6 ay uzaklaştırma” kararı çıkartan Naile Ekinci (34), gece 01.00 sıralarında eşi tarafından öldürüldü.
Uzaklaştırma kararına rağmen Naile Ekinci’yi rahat bırakmayan Salih Ekinci’nin, eşinin ve 2 çocuğunun kaldığı eve camdan girmek için özel kancalı demir merdiven yaptığı öğrenildi. Naile Ekinci’nin polise yaptığı başvurular sonuç vermeyince, yeğenlerinden yardım istediği, yeğenlerinin uzun süredir gece geç saatlere kadar evin önünde nöbet tuttuğu ancak bunu bilen Salih Ekinci’nin eşinin yeğenleri evin önünden ayrıldıktan sonra camdan eve girdiği bildirildi.

13 yaşındaki kızının gözü önünde Naile Ekinci’yi öldüren Salih Ekinci, kızı ile 10 yaşındaki uyuyan oğlunu evden çıkarttıktan sonra da intihar etti.

Kancalı merdiven

15 yıllık eşi Salih Ekinci’den sürekli olarak şiddet gören, kaburgaları ve bacağı kırılan Naile Ekinci, daha fazla dayanamayarak dava açtı. Mahkeme eşe “6 ay evden uzaklaştırma” cezası verdi.
Evden uzaklaştırılan Salih Ekinci, hem eşine, hem de eşinin akrabalarına pişmanlık mesajları gönderdi, sonuç alamayınca cinayet planını uygulamaya koyuldu. Demircilik yapan Ekinci, kancalı, özel bir merdiven yaptı.

Eşinin, mahkeme kararına uymadığını polise bildiren Naile Ekinci, sonuç alamayınca yeğenlerinden yardım istedi. Yeğenleri, sırayla, gece geç saatlere kadar evin önünde nöbet tutmaya başladı.

Salih Ekinci, gece yeğenler gittikten sonra kancalı merdivenle evin balkonuna çıktı. Camı kırarak eve giren Salih Ekinci, oturma odasında kızıyla birlikte oturan Naile Ekinci’ye silah doğrulttu. Salih Ekinci, Naile Ekinci’nin kendisine dönmeyeceğini belirtmesinin ardından kızının gözü önünde tek kurşunla 15 yıllık eşini öldürdü.

Çocukları çıkarttı

Salih Ekinci, cinayeti gören ve şoka giren 13 yaşındaki kızıyla, olay sırasında uyumakta olan 10 yaşındaki oğlunu evin dışına çıkarttıktan sonra yeniden eşini öldürdüğü odaya geçti. Salih Ekinci, burada intihar ederek, yaşamına son verdi.
Olay yerine gelen Naile Ekinci’nin yakınları sinir krizi geçirirken, Ekinci çiftinin iki çocuğunu komşuları sakinleştirmeye çalıştı. Naile Ekinci’nin cenazesi dün toprağa verildi.

Ekinci’nin annesi Ayşe Keskin ve akrabaları şunları söyledi: “Sürekli dayak yediğinden şikayet ediyordu. Boşanmak istiyordu. Başlarda engel olduk ancak artık dayanılmaz noktaya gelince destekledik. Mahkemeden uzaklaştırma kararı çıkarttı ama gelip gitmeye devam ediyordu. Polise gitti ancak destek bulamadı. Biz kendisini korumaya çalışıyorduk ama başaramadık.”