Perşembe günleri, Türk devlet kültürü içinde Çankaya Köşkü’nde olağan görüşmelerin yapıldığı bir gün. Bu gelenek çerçevesinde Cumhurbaşkanları, yıllardır Perşembe günleri Başbakan veGenelkurmay Başkanı ile olağan görüşmelerde bulunuyordu. Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığıdöneminde bu görüşmelere MİT Müsteşarı da eklendi.

Erdoğan, Devlet Günü çerçevesinde bugün saat 16.00’da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüştü. Erdoğan, saat 17:00’de ise Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i kabul etti. Kabulün görüntülerine Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde de yer verildi. Erdoğan ile Görmez, görüşme sırasında yuvarlak bir masanın etrafında önünde dosyalar olduğu halde oturdu. Bu oturma düzeni Köşk protokolüne göre, nezaket değil çalışma ziyareti anlamını taşıyor.

Cumhurbaşkanı’nın devlet günü çerçevesinde saat 18:00’de kabul ettiği kişi ise Başbakan Ahmet Davutoğlu oldu.

İslam Bilginleri İnsiyatifi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçtiğimiz Ramazan ayında İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda 32 ülkeden 100’ü aşkın alimin katılımıyla düzenlenen "Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi" toplantısında alınan karar gereği daimi temas grubu oluşturulmuştu. Bu İslam dünyasında Sünni Şii ayrımcılığına karşı ortak bir cephe oluşturma ile IŞİD ve benzeri örgütlere karşı mücadelenin manevi boyutu açısından önemli. Görmez'in bu çalışmalar konusunda Cumhurbaşkanı ile değerlendirmede bulfuduğu yorumları yapıldı.