Referandumda evet oyu vereceğini açıkladığı için ihracı istenen MHP"nin önemli ismi Ramiz Ongun sert konuştu: Bahçeli tam bir diktatör, ülkücü değerlere karşı.

Referandumda "Evet" oyu vereceğini açıklayan ülkücü camianın etkili isimlerinden Ramiz Ongun, ihraç istemiyle MHP"nin Disiplin Kurulu"na sevk edildi. 12 Eylül referandumundan önce MHP"nin "Hayır" kararını eleştirerek Genel Merkez"e uyarılarda bulunan Ongun, Disiplin Kurulu"na gönderdiği iki sayfalık bir mektupta Bahçeli yönetimini sert ifadelerle eleştirdi. Ongun mektubunda “diktatör” olarak tanımladığı Bahçeli"yi “ülkücü değerleri partiden silmek” ve MHP"yi, “CHP"nin ve ulusalcıların peşine takılmakla” suçladı.

MHP"yle mesafeli olan ülkücülere göre ise genel seçimler yaklaşırken Ramiz Ongun"un Disiplin Kurulu"na sevk edilmesi partide ciddi bir yarılmaya yol açacak. Referandumda “Evet” çağrısı yapan ülkücüler, MHP"nin partide birlik çağrısının yalnızca “Hayır” oyu veren ulusalcı kesimleri kapsadığını, ülkücülerin MHP"den tasfiye edildiğini söyledi.

taraf