Eski özel harikátçı İbrahim Şahin, Ergenekon kapsamında verdiği ifadesinde şok iddialarda bulundu.

Korgeneral Bekir Kalyoncu"nun, "Yeni oluşturulacak terörle mücadele müsteşarlığına atanacaksın" diyerek kendisini göreve çağırdığını ileri süren Şahin, şu ifadeyi verdi: "Benden hazırlanmamı istediler, "300 kişi seçeceksin" dediler. Özel harekát polisleri ve 30 yaş altı askerlerden bir liste hazırladım. Ele geçen S - 1 belgesi buna aittir."

EERGENEKON soruşturması kapsamında tutuklanan eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, Nöbetçi 13"üncü Ağır Ceza Mahkemesi"nde şok ifadeler verdi. İbrahim Şahin, Diyarbakır"daki 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu"nun kendisine, "Seni terörle mücadeledeki yeni yapının müsteşarlığına getireceğiz" dediğini ve bunun için çalıştığını ileri sürdü. Meslekte görev yaptığı süre boyunca PKK ile mücadele ettiğini söyleyen İbrahim Şahin"in ifadesi şöyle:

Ülkenin gidişini iyi görmedim, kitap yazdım

"1993 yılında İçişleri Bakanlığı"nın talimatı ile Özel Harekat Dairesi"ni kurdum ve 1996 yılına kadar burada kaldım. Susurluk olayından sonra görevimden ayrıldım. Susurluk"la ilgim olmamasına rağmen 2002"de 6 yıl ceza aldım. 2003"te cezaevine girdim. 2000 yılında geçirdiğim kaza nedeniyle kalıcı rahatsızlıklarım oluştu. Adli Tıp Kurumu raporuna dayalı olarak Cumhurbaşkanlığı tarafından cezam affedildi. Emekli olduktan sonra ülkenin gidişini iyi görmediğim ve düşüncelerimi anlatmak için kitap yazmaya başladım. Yerel televizyonlarda düşüncelerimi anlattım. PKK terör örgütünün Ermenilere ait olduğunu işledim.

Serpil kod adlı Ermeni kadının peşindeydim

(...) Hüdai isimli kişi bana Serpil isimli bir kadından bahsetti. Bu kadının gerçek isminin Matit Sarsanyan olduğunu, Erzincan bölgesinde altın aradığını söyledi. Hüdai bu kadının ayrıca Güneydoğu"da çeşitli illerde evler kurduğunu, bu evlerde yurtdışından gelen Ermeni yandaşı kişileri barındırdığını anlattı. Ben de bunu MİT"ten tanıdığım kişilere iletince ayrıntılı bilgi istendi. Hüdai ayrıntılı bilgi elde etmeye çalışıyordu. Ayrıca Diyarbakır"da bulunan Kolordu Komutanı Bekir Kalyoncu Paşa da bu kadın hakkında bilgi istediği için araştırma yapıyorduk. Telefon kayıtlarındaki konuşmalar bununla ilgilidir. 2008 yılının son 3 ayında Cemil Çiçek, Terörle Mücadele"de yeni oluşuma gidileceği konusunda bir açıklama yapmıştı. Genelkurmay"dan Metin Paşa ile Bekir Kalyoncu Paşa bu yeni oluşumun müsteşarlığına benim getirileceğimi ve hazırlık yapmamı söylediler. Bununla ilgili düşüncelerimi sordular. Ben de asker, polis ve MİT"in birlikte çalışması halinde terörle mücadelede başarılı olunacağı düşüncelerimi anlattım. Yeni oluşumda görev almak üzere önceden özel harekat polislerinden ve 30 yaşın altındaki askerlerden liste hazırladım. Bana 300 kişi seçeceksin dediler. Ben bu listeyi oluşturuyordum, ele geçen S1 belgesi buna ilişkindir.

Ermeni DTP"lilerin listesini istemiş

Kayseri"de Asena lakabı ile tanınan Fatma Cengiz"i tanırım, gittiğimde zaman zaman evlerinde misafir olurum. Benim Ermeni konusu ile ilgilendiğimi bildiği için beni bir yazar ile tanıştırdı. Bu yazar ile yaptığım konuşmada, Tomarza"da Ermenilerin aylık toplandığını, bunların sorumlusunun Sivas"ta kuyumculuk yapan birisi olduğunu anlatınca ayrıntılı bilgi alıp istihbarata bildirmek istedim, ayrıca bana DTP içinde 520 kişinin Ermeni olduğunu ve bunların isimlerini bildiğini söyledi, ben de listeyi istedim. Bana ulaşmadı, telefon görüşmeleri bu konu ile ilişkilidir.

Aktütün saldırısını 25 gün önceden bildirdim

Doğu"da görev yaptığı sırada tanıdığı koruculardan Aktütün Taburu"na saldırı yapılacağını öğrendiğini belirten İbrahim Şahin, "Saldırıyı 20-25 gün öğrendim. Bunu MİT"te tanıdığıma bildirdim" dedi.

Elmadağ"dan ıssız yer çok niye oraya gömeyim

İstanbul"daki evinde ele geçirildiği söylenen kroki ve suikast planları ile bir ilgisinin olmadığını belirten Şahin, şunları söyledi: "Kriminal inceleme yapılabilir. Bu yazılar bana ait değildir. Ayrıca lav silahlarının bulunduğu söyleniyor. Polisin elinde böyle bir silah yoktur. Askeriye"de vardır. Ben böyle bir şey yapmam. Niye oraya gömeyim. Elmadağ"da daha ıssız yerler var oralara gömerim. Silahlarla ilgim yok. Hiçbir kimseye karşı da bir saldırı planlamadım."

SABAH