Ekvador'da, asker ve polislerin özlük haklarında kısıntıya gidilmesiyle ilgili yasayı protesto etmesiyle çıkan olaylarda göz yaşartıcı gazdan etkilenen Devlet Başkanı Rafael Correa hastanelik oldu.

Polis ve askerlerin protesto gösterileri sırasında şiddet olayları görülmedi, ancak Devlet Başkanı Correa göz yaşartıcı gazın etkisiyle hastaneye kaldırıldı.

Correa, hastanedeki odasından bir radyoya verdiği demeçte, protestocuların saldırısına uğradığını, tıbbi tedaviye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Rafael Correa, ''Bize göz yaşartıcı gaz attılar. Bir tanesi yüzümde patladı. Beni ve eşimi birkaç saniye, belki birkaç dakika serseme çevirdi'' dedi.

Rafael Correa, rakiplerinin darbe arayışında olduğu suçlamasında bulundu ve Kongre'yi fesh etmeyi düşündüğünü söyledi.

Daha önce protestocularla konuşmaya çalışan, ancak susturulan Correa yine de geri adım atmayarak protestoculara hitaben, ''Beyler, Devlet Başkanı'nı öldürmek istiyorsanız işte burada. İstiyorsanız beni öldürün. Cesaretiniz varsa beni öldürün'' diye bağırdı.

Correa yandaşları da, başkent Quito'daki devlet başkanlığı sarayı önündeki parkta yaptıkları destek yürüyüşünde sloganlar attı ve Correa'nın resimleriyle bayraklar taşıdı.

Öte yandan görgü tanıkları, Quito'da ve Guayaquil kentinde yağmalama olayları olduğunu, birçok çalışan ve öğrencinin evlerine gönderildiğini kaydetti.

Asker ve polisler, kendilerine terfide prim verilmesini ortadan kaldıran yasanın dün Kongre'den geçmesini protesto etmişti.

OPEC üyesi, 14 milyon nüfuslu ülkede uzun bir süredir siyasi istikrarsızlık görülüyor. Correa'nın iktidara gelmesinden önce ekonomik kriz sırasında sokak protestoları ile 3 devlet başkanı görevinden olmuştu.

A.A.