TRABZONLU Erol Yoloğlu (40), felç olup yatağa bağlanan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan üvey annesine kendi üzerinden sağlık karnesi çıkartıp tedavisini yaptırınca başı belaya girdi. 
Üvey anne Birsen Yoloğlu 2005'te aniden felç geçirip yatağa bağlandı. Erol Yoloğlu, SGK'ya başvurup üvey annesi için sağlık karnesi talep etti. Kurum, nüfus kayıtlarını inceledi ve karneyi verdi. Ancak kanuna göre bir çalışan ancak öz anne ve babasını sağlık hizmetlerinden faydalanması için kendi sigortası üzerine alabiliyordu. SGK yaptığı hatayı 2 yıl sonra fark etti. Üvey anneye karne verilemeyeceğini belirterek işlemi iptal etti. Bu süre içerisinde yaptığı 12 bin TL'lik sağlık harcamasını yasal faiziyle geri istedi. Erol Yoloğlu, Trabzon 1. İcra Müdürlüğü'nden 30 bin liralık icra takibi başlatan SGK'nın işleminin iptali için Trabzon İş Mahkemesi'ne dava açtı. Yoloğlu, yasadan habersiz iyi niyetiyle karne çıkardığını belirtti. Yerel mahkeme, 'Kurum 'sehven verilmiştir' diyerek zaten hatasını kabul etti. Kurum kendi hatasını kişiye mal edemez. Kişinin suçu yoktur' dedi. 
Yargıtay'a götürülen karar, 21. Hukuk Dairesi'nde 'Kişi iyi niyetli değil' gerekçesiyle bozuldu. Yerel mahkeme bozma kararına aynen uydu. Yoloğlu, 'Onu kendi annem gibi gördüm ve bakımını üstlendim. Üvey anneye karne verilmeyeceğini nereden bileyim. Üvey anneye karne verilmeyeceğini söyleseydiler, Yeşil Kart'a başvururdum. Hatayı yapan değil, yasayı bilmeyen ben cezalandırıldım. Türkiye'de hukuk yolları tıkandı, AİHM'ye gideceğim' dedi.
 

akşam