Şike soruşturmasıyla boğuşan Türk futbolunun Avrupa arenasındaki maçlarıysa sürüyor. Dün akşam ‘güzel oyun’u icra etmek için Trabzonspor, Benfica deplasmanına çıktı. Yeni transferlerden Celustka, Zokora, Mierzejewski ve Paulo Henriqe’nin ‘ilk 11’de başladığı Şampiyonlar Ligi üçüncü öneleme turu ilk maçı Bordo-Mavililer için sıkıntılı başladı. Benfica’nın başlama vuruşuyla başlayan baskısı henüz üçüncü dakikada Trabzon kalesinde önemli bir tehlike yarattı: Tolga’nın ceza sahası dışına çıkıp uzaklaştıramadığı top Nico Gaitan’da kaldı, oyuncunun aşırtmasını Tolga son anda kornere çeldi.
Benfica baskısına kontrataklarla yanıt vermeye çalışan Bordo-Mavililer 27’de gole çok yaklaştı ancak yan hakemin bayrağı engel oldu: Kaleciyle karşı karşıya kalan Mierzejewski’nin pozisyonu ofsayt gerekçesiyle kesildi. 
Devrenin sonraki bölümünde Trabzonspor dengeyi yakalarken, skor da bunu doğruluyordu: 0-0. 
İkinci yarıya bu kez Bordo-Mavililer iyi başlasa da Benfica’nın teplikeleri vardı: 66’da Javier Saviola’nın vuruşu direkten dönerken, 71’de Nolito’nun vuruşuna Tolga engel olamadı. 78’de Trabzonspor’un en tehlikeli atağı geldi ancak Burak Yılmaz Artur’a takıldı, bir dakika sonrasında kaçırma sırası Henrique’deydi. Umutları İstanbul’a taşıyoruz derken 88’de Gaitan’ın vuruşu geceye noktayı koydu ve umutlarımızı azalttı: 2-0.
Rövanş, Avni Aker Stadı’nın zemini hasar gördüğü için 3 Ağustos’ta İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.(spor servisi)