Rock sahnemizin iki devi, mor ve ötesi ve maNga, tarihlerinde ilk kez yalnızca kendilerinin yer aldığı bu çapta bir konserde biraraya geliyor.

Son yıllarda ürettikleri müzikler ve elde ettikleri sayısız başarılarıyla ülkenin rock sahnesinin lider isimleri olan bu iki grup, aylar sonra verecekleri ilk İstanbul konserlerinde dinleyicileriyle Bostancı Gösteri Merkezi"nde buluşuyor.

Birbirini her zaman sevmiş ve desteklemiş bu iki eşsiz grubun art arda sahne alacağı bu devasa organizasyonu kaçırmayın!

Program

16:30 Kapı Açılış
18:00 maNga
20:00 mor ve ötesi

maNga

2001 sonlarına doğru kurulan manga grubu; vokalde Ferman Akgül, gitarda Yağmur Sarıgül “Yamyam”, bas gitarda Cem Bahtiyar, davulda Özgür Can Öney ve turntable da Efe Yılmaz dan oluşuyor.

Tarz olarak “nu metal” ve “hardcore” akımını benimseyen grup Eylül 2001 de “Sing your Song” yarışmasına katılarak ilk besteleri olan, “Kal Yanımda" parçasıyla ikincilik ödülü aldılar.
İlk albümleri 14 Aralık 2004"te grupla aynı adı taşıyan “maNga” adıyla Sony Music Türkiye ve GRGDN ortaklığında piyasaya sürüldü.

Dinleyicilerden gelen destekle 180.000" i aşan albüm satışıyla Altın Plak ödülünün sahibi oldular. Ayrıca "Bir Kadın Çizeceksin" şarkısı Easports'un Fifa 2006 oyunu soundtrackine dahil edildi.
İlk albüm 2006 yılında, “maNga+” adıyla çok özel ikinci bir baskısıyla yeniden yayınladı. Albümün yeni baskısında, Cem Karaca klasiği 'Raptiye Rap Rap' şarkısı ve 'Kandırma Kendini' şarkısı yer aldı.
Dünyaya bakış açıları değişen ve müzikal olarak dinledikleri de çeşitlenen grubun daha güçlü bir sounda sahip olan 2. albümleri “Şehr-i Hüzün” , 15 Nisan 2009 tarihinde raflardaki yerini aldı.

16 şarkıdan oluşan ve 60 dakikayı aşkın müzik içeren “Şehr-i Hüzün” albümünün yanında, dinleyicilerin isteğe bağlı olarak sahip olabilecekleri, grubun solisti Ferman Akgül" ün prodüktörlüğünü ve yönetmenliğini yaptığı 150 dakikalık maNga" nın kuruluşundan bugüne kadarki hikayesini anlatan bir “maNga Belgesel DVD” si de bulunuyor. Ayrıca albümde maNga' nın albüm kayıtlarını yaptıkları süreç içinde sevenlerinden topladıkları ses kayıtlarıyla hazırladıkları ve sevenlerine adadıkları bir şarkı da yer alıyor.

Albümün ilk video klibi “Dünyanın Sonuna Doğmuşum” ve ardından ikinci klibi “Beni Benimle Bırak” tüm müzik listelerinde zirveye yerleşti.
maNga, 5 Kasım 2009 tarihinde Berlin O2 World Arena'da düzenlenen 2009 MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde kendi ülkelerinde birinci olan diğer 21 ismi geride bırakarak "Avrupa'nın En İyi Sanatçısı" seçildi.

Ödülün hemen ardından Budapeşte"de çekimlerini tamamladıkları “Cevapsız Sorular” video klibini yayınladı.

2009 yılından En İyi Albüm, En İyi Grup, En İyi Şarkı, En İyi Video Klip ve En İyi Sahne Performansı dallarında sayısız ödül almaya devam eden maNga, TRT tarafından Norveç"in başkenti Oslo"da gerçekleşecek 55. Eurovision Şarkı Yarışması"nda Türkiye"yi temsil etmek üzere seçildi.

“We Could be The Same” adlı şarkı ile yarışmaya katılan maNga, 29 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşen 55.Eurovision Şarkı Yarışması finalinde başarılı bir performans sergileyerek yarışmayı 2. olarak tamamladı. Türkiye"ye ilk kez ikinciliği kazandıran maNga, Türkiye"nin ikinci en büyük başarısını elde etmiş oldu.

“We Could Be The Same”in single CD"si yarışmadan kısa bir süre önce müzik mağazalarında satışa sunuldu. CD"nin içinde şarkının İstanbul, Belçika ve İsveç"te yapılan 3 değişik versiyonunun yanısıra, Gooseflesh tarafından yapılan iki de remixi ve şarkının Gürcan Keltek tarafından çekilen video klibi de mpeg formatında yer alıyor.

Mor ve Ötesi

mor ve ötesi 1995 yılının ocak ayında kuruldu. Kendi bestelerinden oluşan ilk albümü Şehir, 1996 haziranında çıktı. Bırak Zaman Aksın adlı ikinci Albüm 1999'un mart ayında yayımlandı. Üçüncü albüm Gül Kendine"nin ardından 2002'nin nisan ayında mor ve ötesi altı şehri kapsayan ilk Türkiye turnesine çıktı.

2003 yılında mor ve ötesi"nin bestelediği ve Türkiye"nin önde gelen müzisyenleriyle seslendirdiği "Savaşa Hiç Gerek Yok" adlı şarkı, savaş karşıtı hareketin marşlarından biri oldu ve Ankara'da yüz bin kişiyle birlikte söylendi.

2004 yılının nisan ayı sonunda Dünya Yalan Söylüyor albümü yayımlandı. Albümden çıkan ilk single "Cambaz" radyo ve televizyonlarda büyük ses getirirken, Mustafa Hakkında Herşey filminde de yer alan "Bir Derdim Var" adlı parça, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film Şarkısı' seçilerek Altın Portakal ödülünü aldı ve hem dinleyiciler hem de müzik otoriteleri tarafından yılın şarkısı olarak değerlendirildi.

Çeyrek milyonluk bir satış yakalayan Dünya Yalan Söylüyor, yayımlanışından iki buçuk yıl sonra Blue Jean dergisi tarafından 'Tüm Zamanların En İyi Türkçe Rock Albümü', Billboard dergisi tarafından da 'Son On Yılın En İyi İkinci Türkçe Rock Albümü' seçilecekti. Bu başarıyı, oldukça yoğun ve kapsamlı bir konser ve turne trafiğiyle destekleyen grup, müziğini yurt çapında büyük kitlelerle paylaşma şansı buldu.

Büyük Düşler albümü 9 Mayıs 2006'da çıktı. Albümün çıktığı gün kapsamlı bir Türkiye turnesine başlayan grup, yaz aylarını yüksek profilli birkaç İstanbul konseri ile geçirdi. Albüm yıl sonunda RollingStone ve Blue Jean dergileri tarafından sırasıyla "Yılın En İyi Albümü" ve "Yılın En İyi Rock Albümü" seçildi.

2007"nin ağustos ayını altı ayaklı bir Ege Bölgesi, kasım ayını da dokuz ayaklı, yüksek katılımlı bir Almanya turnesi ile geçiren grup seneyi TRT tarafından önerilen Eurovision 2008 temsilciliğini kabul ederek noktaladı. Powerturk televizyonu tarafından düzenlenen Müzik Ödülleri 2008'de "Yılın En İyi Grubu" seçilen mor ve ötesi, yaz aylarını yoğun bir konser programıyla geçirdikten sonra aralık ayında içinde "Deli" ile birlikte "İddia" ve "Sonbahar" isimli iki yeni stüdyo şarkısı, sene başında TRT Tepebaşı stüdyolarında canlı olarak kaydedilmiş olan, aralarında "Bir Derdim Var"ın da bulunduğu üç şarkı ile sekiz adet remixin yer aldığı başıbozuk isimli albümü çıkardı.

2009 yılının ilk yarısında bugüne kadarki en geniş kapsamlı Avrupa turnesini gerçekleştiren grup, ardından yedi ayaklı bir Türkiye turnesine çıktı. Bu arada 2008 yılındaki performansı KRAL TV ve MÜ-YAP tarafından ortaklaşa düzenlenen 15. KRAL Müzik Ödülleri"nde mor ve ötesi"ne "Yılın Grubu" ödülü getirdi.

Yılın ikinci yarısında stüdyoya kapanan mor ve ötesi, yedi aylık hummalı bir çalışma sonucu 2010 mayısında 11 şarkıdan oluşan 6. stüdyo albümü olan Masumiyetin Ziyan Olmaz"ı çıkardı. Albümden ilk single enerjik yapısı ve klibiyle “Yorma Kendini”, ikinci single ise daha içe dönük, duygusal “Araf” oldu. Sonbahara uzun süre sonra İngilizce bir şarkı (“Loveliest Mistake”) ile hızlı giren mor ve ötesi, albümün üçüncü single ve klibinin hazırlığını yaparken, bir yandan da 2011 yılı için üçüncü büyük Avrupa turnesinin hazırlıklarını yapıyor.