Altın fiyatları referandum sonrası hızlı bir çıkış yaparken Dünya'da ise Altın fiyatları tarihi rekor kırması bekleniyor. Şu anda ons fiyatı 1280 dolar civarında seyreden altının 2000 dolarında üstüne çıkabileceği belirtilirken, altın fiyatları adeta vatandaşı şok ediyor. Yastık altı yatırımcılarından kimi bu duruma üzülüyor kimi ise sevinçle karşılıyor.
Altın fiyatlarındaki ani yükseliş vatandaşta şok etkisi oluştururken Didim"de kuyumculuk yapan Nermin Runyan ise altındaki yükselişin süreceğini tahmin edildiğini kaydetti. Runyan, “Bu yükselişin süreceğini düşünüyorum. Malum dönem düğün zamanı, alıcı için memnuniyet verici ortam değil ama uzun vadede altın en karlı yatırım olarak görüyorum” dedi. Referandumdan sonra oluşan olumlu havanın borsayı coşturduğunu kaydeden Runyan “Altındaki bu yükseliş dünya borsasıyla alakalı.Bu yükselişin süreceğini düşünüyorum. Altının yükselişi biz kuyumcuları da etkiledi. Bu dönemde yatırım yapanlar kazandı. Zaten altın uzun vadede bana göre an iyi yatırım aracı. Ekim ayında hareketlilik sürer. Vatandaşımızın pazarı varsa uzun vadede altına yatırım yapsın. Altın geçen seneden bu yana yatırımcısına yüzde 30 kazandırdı” dedi.
Didim"de başlayan düğün sezonun nedeniyle altındaki bu yükselişe tepkilerinde olduğunu kaydeden Kuyumcu Nermin Runyan “Tepkiler fazla; herkes cebini düşünüyor. Bütçesinde 100 lirayı altına ayırmak zorunda. Bir Asgari ücretlinin maaşının beşte biri bu” diye konuştu.
“GRAMLIK ALTINLAR SATIŞTA”
İşyeri olarak vatandaşa 1 gramlık altın hizmeti de sunmaya başladıklarını belirten Runyan, “Çeyrek altın bu gün 101-102 TL düzeyinde, bizde vatandaşın bütçesini sarsmaması için gramlık altınlar satışa sunduk. 59-60 TL olan bu altınlar hem değer kaybetmiyor hem de alım satımı rahat. Vatandaşta bundan memnun, olumlu sonuçlar aldık.Altına yatırım şu an için en iyisi” dedi.