Sahiplerinin talebi üzerine, develerin arenaya süslü bir şekilde çıkmaları için çalışan Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Turanlar köyü kadınları, yılın bu döneminde yoğun çalışma içine giriyorlar.
Deve süslerini hazırlayarak evlerine ekonomik katkı sağlayan Fatma ve Kısmet Söner, eşlerinin de yardımıyla bu işe başladıklarını belirttiler.
Fatma Söner, ''Bir taraftan çiftçilik, hayvancılık yaparken, bir taraftan da deve güreşlerine hazırlanıyoruz. Develerin süslerini birlikte yapıyoruz. Örneğin bir deve çulu en az dört günümüzü alıyor. Daha önce erkekler yapıyordu bu işleri ama son yıllarda kadınlar daha çok çalışmaya başladı. Ege, Marmara ve Akdeniz'in bir çok yerinden sipariş alıyoruz'' dedi.
Devenin süslenmesine göre fiyatının da değiştiğini anlatan Söner, ''Benim tavsiyem, ev hanımları evde oturup para kazanmak istiyorsa bu işleri yapsın. Eşlerimizle yardımlaşarak bu işleri zevkle yapıyoruz ve iyi para kazanıyoruz. Bazen bir deveden 1000 lira ile 2 bin lira süsleme için para alıyoruz'' diye konuştu.