Geçtiğimiz yıl domates festivali şenliğinde bir kişinin bıçaklanarak öldürüldüğü Dalama’da sabah saatlerinde güzel dilek ve temennilerle başlayan güreşlerde, organizasyonun da bozukluğu nedeniyle çıkan olaylarda bir kişi yaralandı. Yaralanan şahıs hastaneye kaldırılırken, adeta develerden daha öfkeli görünen bazı kişiler, olayların faturasını her zaman olduğu gibi kameralara saldırarak çıkarmaya çalıştı.
Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka’nın öncülüğünde bir dernek yararına düzenlenen deve güreşlerini AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, deveciler ve deve güreşi sevenler izledi. Organizasyonun oldukça bozuk olduğu ve görevlilerin tecrübesizliği nedeniyle çeşitli usul hatalarının yapıldığı belirtilen güreşlerde zaman zaman istenmedik olaylar da yaşandı. Öğlen saatlerinde devam eden güreşler sırasında saha içinde bulunan iki grup arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı kavga çıktı. Arenada develer bir yanda güreşirken, saha içinde görevli olan kişiler diğer yanda dövüşmeye başladı. Bu sırada yaşanan olaylarda ayağının kırıldığı belirtilen bir kişi saha içinde yığılıp kaldı. Yaralanan şahıs hasta nakil aracı ile hastaneye kaldırılırken, jandarma ve özel güvenlik develerden daha öfkeli çıkan tarafları ayırmakta güçlük çekti.
Yörüklerin asırlardır devam eden gelenekleri arasında yer alan ve birçok yerde şenlik havasında geçen deve güreşleri Dalama’da şenlikten ziyade tatsız olaylarla hafızada kaldı. Şenliği kavgaya dönüştüren kişiler olay yerinde görüntü almakta olan habercilere de saldırdılar. Alkolü alan herkesin kral kesildiği, her türlü küfür nezaketsiz davranışın yer aldığı deve güreşlerinin 18 yıldır aradan sonra beldedeki bazı kişilerin talebi ile organize edildiğini belirten Belediye Başkanı Nihat Aktakka, güreşlerden elde edilen gelirle ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere burs vereceklerini söyledi.
Bilindiği gibi geçen yıl da Dalama Belediyesi tarafından düzenlenen domates festivalinde çıkan olaylarda bir genç şenlik yerinde bıçaklanarak öldürülmüştü. Domates şenliğinde ve son olarak düzenlenen deve güreşinde yaşanan tatsız olayların organizasyonun bozukluğu, alkol ve nezaket kurlarını hiçe sayan kişilerin görevlendirilmesinden kaynaklandığı belirtildi.