Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesinin 140 pehlivan devesinin kıyasıya mücadele ettiği güreşler bu kez geçtiğimiz yıl temelleri atılan ve bu yıl tamamlanması beklenen ilçe hastanesi çevre düzenlemesi için düzenlendi.
Aydın Vali Yardımcısı Halis Peker ile birlikte çok sayıda belediye başkanının da izlediği deve güreşlerinin bu yıl özlemle beklendiğini ve olumsuz hava şartları nedeniyle 3 hafta gecikmenin ardından yapıldığını ifade eden Bozdoğan Belediye Başkanı S.Tümer Apaydın “Ege"nin en modern arenasında şampiyon develerimiz, ilçe hastanemizin çevre düzenlemesi ve geleneklerimizi yaşatmak için güreş tuttular” dedi.
Bozdoğan"ın 3 kilometre dışında yer alan özel deve güreşi arenasında Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinden gelen 140 güreşçi deve mücadele etti. 9 binden fazla deve güreşi meraklısının izlediği şenliklere CHP"li Aydın ve ilçelerinin belediye başkanları yoğun ilgi gösterdi. Aydın Vali Yardımcısı Halis Peker ile birlikte Bozdoğan Kaymakamı H.Hasan Gökpınar, CHP Aydın İl Başkanı Av.Tunç Aytur, CHP"li Belediye Başkanları olan Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Çine Belediye Başkanı Osman Aydın, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Germencik Belediye Başkanı Dr.Ahmet Yavaşoğlu, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, MHP"li Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri MHP"li Mehmet Güler ve CHP"li Adem Vurmaz, Ege ve diğer bölgelerden gelenlerle birlikte yaklaşık 9 bin güreşseverin izlediği deve güreşlerinde en iyi güreşen develer için 8 kupa ile başarılı olan develere de çok sayıda halı verildi.
Bozdoğan Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, 3 kez hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan güreşlerin bu yıl 6."sını gerçekleştirmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek “Özellikle bu yıl güreşleri düzenlemekteki amacımız ilçemizde yapımı süren hastanemizin çevre düzenlemesi gerçekleştirmek ve ilçe halkımızın büyük bir merakla beklediği şenlikleri yapmaktı. Yaptığımız organizasyon sonunda Ege, Marmara ve Akdeniz bölgeleri ile yakın çevremizin tanınmış develerinin de katıldığı güreş şenlikleri yine çok renkli bir şekilde gerçekleşti. Halkımızın da katılımının yoğun olması nedeniyle ata sporumuz olan deve güreşi şenliklerinden elde ettiğimiz gelir, önemli bir amaca hizmet edeceği için çok mutluyum. Ege Bölgesinin tanınmış deve güreşi arenalarından olan ilçemiz arenası bir kez daha çok güzel bir havada çok güzel geçen güreşlere sahne oldu. Emeği geçen komitemize ve herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Güreşlerde seyirci ve hakemden tam not alan 8 deve ise sahiplerine kupa kazandırdı. Kupa kazanan develerin sahiplerine ise kupalarını başta Aydın Vali Yardımcısı Halis Peker olmak üzere Kuyucak Kaymakamı H.hasan Gökpınar, Bozdoğan Belediye Başkanı S.Tümer Apaydın ve diğer belediye başkanları ve ilçede hastane yapımı başta olmak üzere birçok yatırıma imza atan hayırsever işadamı Rasim Menteşe tarafından verildi. -iha