2007-2008 kış sezonunun ilk güreşi Aydın'da Germencik ilçesine bağlı Ömerbeyli köyünde yapıldı.

Havanın güzel olması nedeni ile binlerce kişinin izlediği güreşlere Aydın, İzmir ve Muğla illerinden gelen 80 pehlivan deve katıldı. Bu sezon üç bölgede 542 ayrı merkezde yapılacak olan deve güreşleri, 16 Mart 2008 tarihinde Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Emirhacılı köyünde yapılacak güreşlerle son bulacak. Deve güreşlerinin Kırkpınarı olarak bilinen ve en fazla seyircinin izlediği Selçuk-Efes Deve Güreşleri ise 20 Ocak 2007 tarihinde gerçekleştirilecek.

Orta, ayak, başaltı ve baş olmak üzere dört ayrı kategoride yapılan deve güreşleri, 2007-2008 sezonunun ilk güreşlerinin yapıldığı Ömerbeyli Köyü arenasında ilginç görüntülere sahne oldu. Cazgırın heyecanlı anlatımıyla coşan güreş severler, zaman zaman üzerlerine gelen develerden korktu. Develerin kıyasıya mücadele ettiği güreşlerde heyecanlı anlar yaşandı. Yenilen develer seyircilerin üzerine yürürken güreşin havasına kapılan develer de zaman zaman heyecan yaşattı. Kıran kırana geçen güreşlerde, yenilen develer arena dışına kaçmak zorunda kaldı. Hırsla birbirine kenetlenen develeri ayırmak için görevli urgancılar, zor anlar yaşadı. Arenada birbirini deviren develer büyük bir ilgiyle seyredilirken bol bol alkış aldı. Galip gelen develer birer adet halı ile ödüllendirilirken, deve sahipleri davul zurnalar eşliğinde develerini arenanın dışarısına çıkardı. Havanın güneşli olmasını fırsat bilen vatandaşlar hem güreşleri izledi, hem de piknik yaptı.

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre bu sezon yapılacak diğer güreş yerleri ve tarihleri şöyle; 2 Aralık: Koçarlı ilçesi Bıyıklı beldesi, 9 Aralık İsabeyli, ve Mumcular (Bodrum), 16 Aralık, Kuşadası, Buharkent, Yukarıköy, 23 Aralık: Atça, Selimiye, 30 Aralık: Bağarası, Parsa, Ayvacık, 6 Ocak: İncirliova, Ortakent, 13 Ocak: Germencik, Yalıkavak, Ayvalık, Güzelbahçe, 20 Ocak; Selçuk, Yatağan, Çanakkale, 27 Ocak: Aydın, Burhaniye, Kumluca, Turgutreis, 3 Şubat: Torbalı, Yenipazar, Pelitköy, 10 Şubat: Tire, Milas, Kuyucak, 17 Şubat: Pınarbaşı, Çine, Geyikli, 24 Şubat: Bozdoğan, Çan, Altınova, 2 Mart: Haydarlı, Ulucak, Gökkaya, 9 Mart: Turanlar, Konaklı (Ödemiş) ve 16 Mart: Emirhacılı (Salihli)