Saat 10.00'da başlayacak Türkiye'nin ünlü 122 tülüsünün mücadele edeceği güreşlerde özellikle kupa karşılaşmalarının sonucu merakla bekleniyor. Kupa Güreşlerinde, Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık, Esnaf Odası, Ticaret Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Deveciler Derneği adına olmak üzere altı kupa verilecek. Çatım listesini inceleyen güreşseverler heyecan içinde güreş gününü bekliyorlar. Deve güreşleri ilk kez bu yıl uydu aracılığıyla tüm dünyaya canlı yayınla verilecek.
Kuşadası 11. Deve Güreşleri Festivali kapsamında 19 Aralık Cumartesi günü saat 13.30'da Tariş önünde başlayacak kortej yürüyüşü ile develer şehir turuna çıkacak. Aynı gün akşam saat 19.00'da Geleneksel Halı Gecesi Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilecek.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, 11. Geleneksel Kuşadası Deve Güreşleri'ne çok büyük bir ilgi olmasını beklediklerini belirterek "Gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Deve Güreşi Festivali'nde bu yıl 122 ünlü deve güreşecek. Çatım listesi ve kupa güreşleri şimdiden heyecan yarattı. Bu yıl ilk kez deve güreşlerini uydu aracılığıyla canlı olarak tüm dünyaya yayınlatacağız. 20 Aralık Pazar günü zevkli ve heyecanlı geçeceğine inandığım güreşlere tüm Kuşadalıları ve bölge halkını bekliyorum" dedi.